1.Etap Sosyal Konut Projesi Temel atma töreni 5 ay önce gerçekleştirildi. 

5 ay gibi kısa sürede 2 kat bodrum ve üzerine 5 kat çıkan inşaatta çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar yaptığı açıklamada : ''Isparta'ya yakınlık ve Antalya'dan gelenler için 'giriş kapısı' avantajlarını değerlendirmek istedik.İlk etapta 48 daire ile başlangıç yapıyoruz.

SAV KONUTLARI BİLGİ İÇİN Osman Kazak: 0 543 485 51 15

Isparta'da yapı sektörünün yaşadığı arsa problemleri ve yüksek kat karşılığı oranlarının meydana getirdiği yüksek fiyat politikası 'ekonomik konut' beklentisinin gerçekleşmesine engel oluyor. Sosyal konut projelerinin hiçbir şekilde hayata geçirilemediği Isparta'da tek umut TOKİ ya da Belediyenin uygulayacağı geçmişte olduğu gibi 'BELMAŞ' modeli projeler.                  

Sav Belediyesi, Isparta'nın sosyal konut beklentisini bir nebze de olsun karşılayacak, başka belediyelere örnek olacak bir projeye imza attı. Belediye, kasabanın girişinde Antalya-Isparta karayolunun bitişiğindeki arsasında ekonomik konut beklentisine cevap verecek bir proje geliştirdi. 1500 m2'lik arsa üzerinde altı işyeri 48 daire ekonomik fiyatlarla satışa sunuldu. 125 m2, 3+1 daireler 200 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Önceliği Sav halkına tanıyan Belediye, Isparta halkına yönelik satışların yapıldığınıda duyurdu.

10 dükkan, 48 daireden oluşacak projede kapalı otopark bulunuyor. 2 bloktan oluşan projede her katta 4 daire bulunuyor. Daireler 125 m2, 3+1          

SAV KONUTLARI BİLGİ İÇİN Osman Kazak: 0 543 485 51 15

Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar, seçim beyannamesinde bulunan bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kasabanın girişinde görüntü kirliliğine neden olan dükkanların yıkılarak, yerine prestijli bir proje yapıldığını belirten Avşar, şu açıklamalarda bulundu:  

''YIKIP YENİSİNİ YAPMAK KOLAY AMA BİZ ZOR OLANI SEÇTİK.

Seçim beyannamemizde mevcuttu. Kasabamızın girişi yıllardır önce yapılmış dükkanlar var. Yenilemek istiyorduk. Bu dükkanların yıkılıp  yerine yeniden yapılması işin kolay tarafı. Biz bu dükkanların üzerini değerlendirmek için, Belediyemize gelir sağlamak için böyle bir proje geliştirdik. Belediyeye gelir sağlamak amacındayız. Dükkanları da Belediyenin gayrimenkulu olacak. Belediyemize buradan önemli bir katkı sağlanmış olacak. 

PİYASASININ ÇOK ALTINDA FİYAT BELİRLEDİK                  

Bu arsa Belediyenin şirketinin üzerinde. Isparta'da uygulanan fiyatları gözönünde bulundurarak hesaplı düşündük. Isparta'ya 5-6 kilometrelik mesafede. Cazibeli bir yer. 200 bin TL'den başlayan fiyatları belirledik. Aynı daire Isparta merkezde 300 bin TL ve daha üzeri.. Katılım Bankası ile anlaşmalı olarak yapıyoruz. Dip kredi imkanı sunuyoruz.

0,16 oran şu an kimsede yok. 

Buradan daire alacaklar yüzde 20, yüzde 25'ini peşin olarak verdikten sonra geri kalanını Katılım Bankası aracılığı ile 10 yıla kadar kredi kullanabilecek. Burada ev sahibi olmak isteyenler illaki kredi kullanacak diye bir şey yok. Peşin parası ile de satın alabilir.

SAV, ISPARTA'NIN GİRİŞ KAPISIDIR                  

48 daire 10 işyerli projemizde Sav halkımızı öncelik olarak belirledik. Halkımıza öncelik tanıdık, duyuruya çıktık. Burası bir başlangıç. Burada başarılı olursak ikinci etap konut projelerimiz olacak. Arsalarımız mevcut. Sav, Isparta'nın giriş kapısı. Önem arzediyor. Bu konumumuzu çok iyi kullanmak istiyoruz. Projemizin yeri Isparta'nın girişi. Antalya'dan gelenler için giriş kapısı. Altları dükkan olacak. Girişte modern işyerleri olacak." dedi.

SAV KONUTLARI BİLGİ İÇİN Osman Kazak: 0 543 485 51 15