Demirel ailesine ait Göltaş Enerji’de hisseye sahip olan Aksu Eneri A.Ş’nin 6 yıl önce hakların teslimi ve farklı konularda karşılıklı başlayan hukuki süreç sulh anlaşması ile sona erdi. 2 şirkette SPK’da işlem görmesi nedeniyle 25 Aralık 2020 tarihinde yaptıkları anlaşma Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na bildirildi. Yapılan açıklamada Aksu Enerji ile Göltaş Enerji ve Göltaş Çimento arasındaki tüm ihtilaflı konular üzerinde sulh yoluyla anlaşma yapıldığı duyuruldu.

Anlaşma kapsamında Aksu Enerji’nin Göltaş Enerji üzerindeki tüm hakları saklı kalacak, Aksu’nun hisse oranı artırılacak. Bilindiği üzere Göltaş Enerji şirketi bünyesinde Fethiye’deki Eşen-1, Eşen-2 santralleri bulunuyor.
Aksu Enerji A.Ş, Göltaş Enerji A.Ş’nin kurucuları arasında yer alıyor. 
İMKB’de işlem görmesi nedeniyle borsadan çoğunluğu ele geçiren Isparta dışındaki yatırımcıların yönetimini üstlendiği Aksu Enerji’de 6 yıl önce Göltaş Enerji’ye karşı hukuki süreç başlatılmıştı. İşte KAP’a bildirilen açıklama:

KAP tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Aksu Enerji ve Ticaret A.Ş. (Aksu)  ile Göltaş Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (Göltaş Enerji) Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Göltaş Çimento) arasında 25 Aralık 2020 tarihinde Aksu ve Göltaş Enerji arasındaki tüm ihtilaflı konuların sülf yoluyla halledilmesi için bir anlaşma (anlaşma) imzalanmıştır.
 
Tarafların yönetim kurullarınca onaylanan anlaşma uyarınca taraflar bu ihtilaflar ile ilgili dava ve şikayetlerinden ve ileri sürdükleri iddialardan tamamen karşılıklı kabili rücu ve kayıtsız şartsız olarak feragat etmişler ve ileri de de herhangi bir mecrada ilgili veya benzer iddiaları ileri sürmeyeceklerini taahhüt etmişlerdir.
 
Anlaşma ile ayrıca, 28 Ağustos 2017 tarihindeki Göltaş Enerji olağanüstü genel kurulu ile karara bağlanan sermaye artışı sırasında Aksu Enerji’nin rüçhan haklarına isabet eden fakat o tarihte Aksu Enerji tarafından rüçhan hakları kullanılmadığı için Göltaş Çimento tarafından taahhüt edilen primli hisse iştirak bedeli olarak Göltaş Enerji’ye d önen 8,225,707.16 adet Göltaş Enerji Hissesinin de 30 Haziran 2022 tarihine kadar Aksu Enerji tarafından talep edilmesi halinde Göltaş Çimento veya Göltaş Grubu şirketlerinden biri tarafından Aksu Enerji’ye devredilmesi taahhüt edilmiş, hisselerin devir bedeli ise hisselerin Göltaş Çimento’ya olan maliyeti artı bu rakam üzerine yürütülecek faiz artı bu devirden elde edilecek kâr nedeniyle ortaya çıkabilecek ek kurumlar vergisi yükünü telafi etmeye yönelik bir prim olarak belirlenmesi konusunda taraflar anlaşmıştır. Kamuoyunun bilgisine arz oluruz” denildi.