Isparta'da, geçici iş göremezlik ödeneği, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından sahte kimlik kullanılarak çekilen kişi, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

     Eğirdir'in Balkırı köyünde yaşayan ve işçi olarak çalışan Salih Çetin, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Aralık ayında ameliyat olduğunu ve kendisine 60 gün iş göremez raporu verildiğini bildirdi.

     Raporu almasının ardından evrakını tamamlayarak SGK'ya götürdüğünü ve geçici iş göremez ödeneğini 15 gün içinde PTT şubesinden alabileceğinin söylendiğini ifade eden Çetin, 3-4 ay beklemesine rağmen parasını alamadığını kaydetti.

     Bunun üzerine SGK'ya yaptığı başvuruda, görevlilerin ödemenin bu kadar gecikmemesi gerektiğini söylediklerini belirten Salih Çetin, ''Araştırmaya başladık. PTT Genel Müdürlüğü ile görüştük. Son olarak Ağustos ayında paranın çekildiğini öğrendim. Ama parayı ben çekmedim'' dedi.

     Çetin, kendisine gönderilen ödeneği alan kişinin bulunması için Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğüne başvurduğunu söyledi.

     SGK İl Müdürü Salih İlhan, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, hastalara ait bilgilerin başkaları tarafından nasıl öğrenildiğini henüz bilmediklerini, ancak SGK'da işlem yaptıran kişilerin kötü niyetli kişilerce hastanelerde takip edilmesi ihtimali üzerinde durduklarını kaydetti. ''Bizden bilgi sızması mümkün değil'' diyen Salih İlhan, konuyu inceleyeceklerini bildirdi.

     PTT Başmüdürü Ömer Gül ise, daha önce de buna benzer bir olayla karşılaştıklarını, sağlık rapor paralarının ödenmesi konusunda yeni bir sisteme geçilmesi gerektiğini söyledi. Ömer Gül, mevcut sistemde bazı boşluklar oluşabildiğini gördüklerini belirterek, ''Artık sadece kimlik istemek yeterli değil, bir de SSK kartını istemek gerekiyor'' dedi.