İl Genel Meclisi, otel yapımına karar verilen kent merkezindeki Eski Özel İdare binasının bulunduğu yerin resmi alan statüsünden çıkarılıp ticari alan ilan edilmesi için toplam 1174 metrekarelik alanın sosyal donatı alanı olarak gösterilmesine ilişkin teklifi kabul etti. Belediye Meclisi'nin imar değişikliğini onaylamasıyla ihale sürecine gelinecek.

Vatandaşların çoğunluğunun da tercihiyle otel yapılmasına karar verilen Eski Özel idare binasının resmi alan statüsünden çıkarılıp ticari alan ilan edilmesi konusu İl Genel Meclisi'nin olağanüstü toplantısında görüşüldü.

Meclis Başkanı Osman Zabun, mülkiyeti Özel İdareye ait binanın otel yapılabilmesi için ticari alan statüsüne dönüştürülmesi ve bunun karşılığında Belediye'ye sosyal donatı alanı gösterilmesinin zorunluluk olduğunu belirterek, "Bu konuda imar planında değişiklik yapacak olan Belediye Meclisi. Yetkililerle görüştük ve karşılıklı diyalog içinde 1174 metrekarelik alanın sosyal donatı olarak verilmesi konusunda mutabakata vardık" dedi. Zabun, bu açıklamasının ardından konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda görüşülmesi için Meclis'e 10 dakika ara verdi.

Komisyon, teklife ilişkin raporunu tamamladı. Komisyon, otel yapılacak yere karşılık Çelebiler Mahallesi Damgacı Sokak'ta bulunan 856 ve 185 metrekarelik iki ayrı alan ile Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan 133 metrekarelik alanın sosyal donatı alanı olarak gösterilmesini uygun gördü. Meclis, komisyonun raporunu onayladı.

BELEDİYE MECLİSİ KARAR VERECEK

Böylece İl Genel Meclisi, bina konusunda üzerine düşeni yapmış oldu. Konu, 20 Haziran Pazartesi günü olağanüstü toplanacak Belediye Meclisi'nde görüşülecek ve Belediye İmar Komisyonu'nun hazırladığı rapor.

Belediye Meclisi'nin onayına sunulacak. Onay verilmesiyle birlikte otel için ihale sürecine gelinmiş olunacak.