7 Haziran 25.Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Pazar günü yapılacak. Isparta’da 1023 sandıkta 304 bin seçmen oy kullanacak. Seçimlerin huzur ve güven içintüle geçmesi için tüm önlemler alındı. Oy kullanma işlemi 7 Haziran Pazar günü saat 8'de başlayacak ve 17'de sona erecek.

Günlerdir hatta aylardır devam eden seçim hazırlığı sona erdi. Seçmenler 7 Haziran Pazar günü sandığa gidecek ve 25.Dönem Milletvekillerini belirleyecek. 

HANGİ PARTİ KAÇINSI SIRADA

Hazırlanan oy pusulalarında, ilk sırada Doğru Yol Partisi, son sırada ise Bağımsız Türkiye Partisi var; ancak asıl yarış pusulanın ortasında yaşanacak. 11. sırada MHP, 12. sırada HDP, 14. sırada CHP ve 15. sırada ise AK Parti yer alıyor.

SEÇMEN BİLGİ KÂĞITLARI

7 Haziran 2015 Genel Seçim Seçmen bilgi kâğıtlarının dağıtım işlemi 1 Haziran'da sona erdi. Seçmen bilgi kâğıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Kâğıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kâğıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecek. Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdını veya T.C. kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibraz etmesi gerekecek.

OY KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Oy kullanırken partilerin altındaki boşluğun kesinlikle mühür vurulurken taşmaması gerekiyor. Aksi takdirde oy geçersiz sayılıyor. Sarı zarflarda ise YSK filigranımın bulunması gerekiyor. Oy Kullanma İşlemi Kabinde Sandık görevlisinin verdiği birleşik oy pusulası, zarf ve mührü alarak oyunuzu kullanmak üzere kabine geçin. Mührü, tercih dairesinin dışına taşırmaym. Birleşik oy pusulasında yer alan tercih ettiğiniz siyasi parti ya da bağımsız adayın isminin altında bulunan daireye "EVET" veya "TERCİH" mührünü basın. Mührü diğer partinin veya bağımsız adayın alanına taşırmaym. Görme engelliler, felçliler veya bu gibi bedeni engelleri açıkça belli olanlar o seçim çevresi seçmeni olan ve o sırada sandık alanında bulunan akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımı ile oylarını kullanabilirler. Bir seçmen birden fazla engelliye yardım edemez (298/93-2). Sandık kurulu başkan veya üyeleri, engelli seçmenlere yardım etmek amacıyla oy verme kabinine giremez; oy kullanma sırasında yardım edemez. Sandık çevresinde o sandıkta görevli siyasi partilerin ve bağımsız adayların birer müşahitleri seçim günü oy verme ve oyların sayım-döküm ve tutanaklara geçirme işlemlerini sandık kurulunun görevini aksatmayacak şekilde izleyebilirler. Zarfa Koyup Sandığa Atın Oyunuzu kullandıktan sonra birleşik oy pusulasını, mühürlediğiniz yer dışta kalacak şekilde katlayarak zarfa koyup, sandığa atın ve sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atın.

ISPARTA'DA KİMLER HANGİ PARTİDE 

AK PARTİ:
1-    Süreyya Sadi BİLGİÇ - Ekonomist
2-    Recep ÖZEL - Avukat
3-    İsmail ÖZDEMİR - Bürokrat
4-    Ayşe USTA - İşkadını

MHP:
1-    Nuri OKUTAN - Yüksek Lisans Mezunu - Vali
2-    Hüseyin Avni BIÇAKLI - Üniversite Mezunu - Büyükelçi
3-    Ahmet Ziya NUHOĞLU - Yüksek Lisans Mezunu - Çevre Mühendisi
4-    Hakan DEMİRTAŞ - Lisans Mezunu - Mimar 

CHP:
1-    İrfan BAKIR - Üniversite Mezunu - Mühendis
2-    İsa Önder DİNÇTÜRK - Üniversite Mezunu - Eczacı
3-    Mustafa CEYHAN - Üniversite Mezunu - İşletmeci
 4- İzzet BEYDOĞAN - Ortaokul Mezunu - Çiftçi

SAADET PARTİSİ:
1-    Cevat GENÇAY - Ortaokul Mezunu - Metal İşleri
2-    Ayşe TAŞÖREN - Ortaokul Mezunu - İş Kadını
3-    Dinçer DEMİREZEN - Ortaokul - Tüccar
4-    Hüseyin YILDIZHAN - Lisans Mezunu - Mühendis