MHP’nin 1.sıra Milletvekili Hasan Basri Sönmez, facebook hesabından bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:

‘Her türlüğü güzelliği, mutluluğu ve huzuru sonuna kadar hak eden Gül Kokulu Kıymetli Hemşehrilerim, ‘Yüce Allah’ıma hamd olsun ki,’ Varlığımı Türk Varlığına ve Türk Milletine feda etmek’ için ettiğim yeminin sonuna kadar arkasında durarak çıktığım kutlu yolcululuğun 29. yılında; Ebediyete kadar payidar kalacak Türkiye Cumhuriyetine, Aziz Türk Milletine ve Güller ve Göller diyarı sevginin, hoşgörünü ve tüm güzelliklerin harmanlandığı Isparta’mıza kendimi adamak, daha iyi hizmet etmek ve siz değerli hemşehrilerimi temsil edebilmek adına Milli ve Kutsal bir vazifeye uygun görülerek, mensubu olmaktan onur duyduğum Vatan, Millet ve Memleket sevdalılarının buluşma noktası Milliyetçi Hareket Partisi’nden 27.Dönem 1. sıra Milletvekili Adayı olma şerefine nail oldum.

Hepimizin bildiği gibi, Millet ve Devlet olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Önceliğimiz, Yeni Kapı Ruhu temelinde Cumhur İttifakı ile Vatanımızı ve Milletimizi tüm dinamikleriyle ayakta tutarak Türk Devletini Baki, Türk Milletini Müreffeh kılmak ve aynı zamanda Ülkemizi ve Güzel Ispartamızı sizlerle el ele gönül gönüle vererek ve sizlerin teveccühüyle sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda layık olduğu yere taşımaktır.

Değerli Hemşehrilerim, Buradan söz veriyorum: Bu hikaye yeni ve orijinal bir hikaye olacaktır, Tüm Türk Milletinin ve bizim yazacağımız Ispartamızın hep beraber yazacağı bir hikaye olacaktır. Bu hikayede sevda olacak sevgi olacak hoşgörü olacak birlik olacak beraberlik olacak. Bu hikayede bütün hemşehrilerimizin kucaklaştığı önceliğin Vatan Millet Memleket sevdası olduğu herkesi mutlu etmek temeline dayanan üstün bir gayret ve çaba olacak…

Bu Milli ve Kutsal vazifeyi bana layık gören öncelikle, Yolbaşçımız, Milliyetçi Ülkücü Hareketin Bilge Lideri, Sayın Genel Başkanımız Dr.Devlet Bahçeli Bey’e ve Genel Merkez Yöneticilerimize müteşekkirim. Ayrıca, bu süreçte yanımda olan ve desteklerini esirgemeyen ve yine yanımda olacağına ve destek vereceklerine emin olduğum; Mhp İl Başkanım, Yönetimi ve teşkilatına , Merkez ve diğer tüm İlçe Başkanlarım ,Yönetimlerine teşkilatlarına, tüm Kadın Kolları Başkan yönetim ve teşkilatlarına, Ülkü Ocakları İl Başkanım ve İlçe Ocak Başkanlarım ve yönetim ve teşkilatlarına, Isparta Belediyesi, İlçe ve Belde Belediyelerimizin Başkan, yönetim ve teşkilatlarına, tüm resmi ve sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve teşkilatlarına, tüm dava arkadaşlarıma, dostlarıma, sürekli benimle yürüyen ve yürüyecek olan kahrımı çeken tüm ekibime( Proje, Medya-İletişim, Strateji Danışmanlarım), basınımızın güzide temsilcilerine ve benim her şeyim aileme ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca, Milletvekili Adayı olan her zaman birlikte omuz omuza yürüyeceğimiz tüm dava arkadaşlarıma, yine Partimizden Milletvekili Aday adayı olarak bu kutlu davaya gönül vermiş birlikte hareket ettiğimiz ve edeceğimiz tüm dava arkadaşlarıma tebrik ve teşekkürlerimi sunarım. Allah yolumuzu açık eylesin. Bu vesile ile Mübarek Ramazan-ı Şerifin ve Mübarek Cumamızın Ülkemize Milletimize Türk-İslam Alemine ve Güzel Ispartamıza hayırlar getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ederim. Sevgi ve Saygılarımla…

Hasan Basri SÖNMEZ MHP 27 Dönem Isparta Milletvekili Adayı

HASAN BASRİ SÖNMEZ KİMDİR?

MHP’nin liste başına koyduğu İşadamı Hasan Basri Sönmez, aslen Yalvaçlı.Teşkilatın içinden gelen Sönmez, 4 yıl önce İmam Rabbani Hazretleri için yapılan turizmin potansiyelini görüp, Hindistan’ın ilk Türk turizm acentesini kurdu, ayrıca Maraş usulü dondurma üretip, satıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 27.dönem milletvekili aday listesi belli oldu. MHP Genel Merkezi, 24 Haziran seçimleri için adaylarının listesini resmi sosyal medya hesabından paylaştı. Isparta’nın da aday listesi belli oldu. MHP,1.sıraya Yalvaçlı bir işadamı yerleştirdi. Yalvaç’ta baba mesleği dericilik işini devam ettiren Hasan Basri Sönmez, yurt dışında etkin bir ticari faaliyete sahip.

MHP 1.sıra Milletvekili Adayı Hasan Basri Sönmez, kendisini anlattı. İşte kendi ağzından Hasan Basri Sönmez:
 
HİNDİSTAN’A ÇIRÇIRROLE İHRAÇ ETTİ
İlk ve orta okulu Yalvaç’ta tamamladım. Daha sonra 7 yıl hizmet sektöründe çalıştım.
Daha sonra Yalvaç’ta kendimize ait deri işletmemizde çalışmaya devam ettim. 2009 yılında Hindistan’a çırçır role ihracatı yapmaya başladık. Halı ve çekirdeği birbirinden ayıran bir malzeme. Hindistan’a gidip-gelirken turizmi fark ettik. Uçaklarda çok sayıda turist ile karşılaşıyorduk. Hindistan’da bir Türk turizm şirketi olmadığını öğrendim ve turizm şirketi açtık. Hindistan Maldivler, Sirilanka, Nepal tur şirketi açtık. 4 yıldır faaliyette.

TÜRK DONDURMASINI SEVDİRDİ
2016’nın ağustos ayında da dondurma imalatına başladık. Maraş usulü dondurmayı hem üretiyoruz hem satıyoruz. Hindistan’da 5 şubemiz var. Türk dondurması yapıyoruz.

HİNDİSTAN’A GELEN TÜRKLER YÖNELİK HEM İNANÇ HEM KÜLTÜR TURİZMİ YAPIYOR
Biz inanç turizmi yapıyoruz. Hindistan’da Nakşilerin silsilesinin İmam Rabbani Hazretleri var. Peygamber efendimizin müjdelediği bir kişi. Kültürel açıdan da zenginlikler var.  Türkiye’deki ve yurt dışındaki Türklere hizmet veriyoruz. Avrupada çözüm ortaklarımız var. Türkiye’de turizm şirketleri ile ortak çalışıyoruz. Yılda 300-400 kişiyi gezdiriyoruz. Genelde inanca gelen gruplar. Hem inanç hem kültürel yapıyoruz.

HİNDİSTAN’DAN PAMUK İTHAL EDİYOR
Yalvaç’da çırçır role imalatına devam ediyoruz. İç piyasada fabrikalara hizmet veriyoruz.  Pamuk ile çekirdeği birbirinden ayıran merdaneyi üretiyoruz, müşterilerimize satıyoruz. Hindistan’dan yılda 2500 ton pamuk ithal ediyoruz. Burada müşterilerimiz var. Isparta Mensucat bizim 4-5 yıldır müşterimiz. Pamuk fabrikaları var müşterilerimiz. Sadece Isparta değil, Adana, Malatya, Urfa, Antep, Hatay’daki müşterilerimize veriyoruz.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANLIĞI YAPTI
Yalvaç’ta Ülkü Ocakları Başkan Yardımcılığı, Başkanlığı, Yalvaç İlçe Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcılığı yaptım.”