Isparta"da dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaz örtüsüyle sardı Isparta şehir merkezinde dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. İri taneler halinde yağan kar, kenti akşama doğru etkisi altına aldı.

   Yürümekte zorluk çeken Ispartalılar, yağan karın etkisi altında kalmamak için kimi zaman şemsiyelerinin altına sığınırken kimi zamanda saçak altlarında karın dinmesini bekledi. Kar yağışı trafiği de olumsuz yönde etkiledi.

  Trafik ekipleri, sürücüleri herhangi bir kazaya sebebiyet vermemeleri için zaman zaman uyardı.

İLÇELERDE DE ETKİLİ OLDU

  Isparta"nın Yalvaç ilçesi de dün sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışının etkisi altında kaldı. Kurban Bayramını güneşli ve nispeten ılık bir havada geçiren Yalvaç, perşembe sabahı kar yağışıyla uyandı. Sabah saat 07.00 sıralarında başlayan kar öğle saatlerine kadar aralıksız yağdı. İri parçalar halinde yağan kar öğleye kadar Yalvaç"ı beyaz örtüsüyle kapladı.

  Bu arada Yalvaç Belediyesi de yağan kar nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için gerekli tedbirleri aldı. Kar mücadele ekibi olarak tuzlama ve kar kürüme ekipleri oluşturuldu. Yalvaç Belediyesi İtfaiyesi de herhangi bir acil yardım gerektirecek duruma karşı tüm tedbirlerini almış durumda. Isparta"nın değişik ilçelerinde de kar yağışının etkili olduğunu bildirildi.