Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 'su kokuyor' diyen AK Parti kanadına , 'Karayolları'nın yaptığı asfalt çöktü' diyerek göndermede bulundu. Başkan Günaydın, ağaçları sulamak için refüjdeki sulama sistemini Karayolları çalışması sırasında darmadağın edildiğini zararın 1 milyon lira olduğunu söyledi. Refüj düzenlemesinin gelecek yıl ihale edilecek olmasına da büyük tepki gösterdi.

YAPTIKLARI ASFALT DANSEDİYOR

AK Parti kanadından  içme suyunun koktuğu şekilndeki eleştiriler ve  Darderesi ikinci barajının yapılması konusunda AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'un 'Başkanın talepkar olması durumunda destek olunacağı' şeklindeki  açıklamalarına  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,  hükümetin sorumluluğundaki karayolu çalışmalarını göstererek yanıt verdi. Yaptıkları asfaltın çöktüğünü, dans ettiğini belirten Başkan Günaydın, "Bize sorsalardı nasıl asfalt döküleceğini onlara gösterirdik" dedi.

SULAMA SİSTEMİMİZİ KIRDILAR

Sav  ve Üniversite güzergahında bulunan refüjlerdeki ağaçların sulanması için birinci belediye başkanlığı döneminde otomatik bulama sistemi konuşlandırdıklarını söyleyen Başkan Günaydın, yol çalışmalarında bu sistemin kırıldığını yeniden yapmanın bedelinin 1 milyon lira olduğunu söyledi.  Günaydın,  refüj düzenleme ihelesinin  önümüzdeki yıl  yapılacağını öğrendiğini kaydederek"Burası bitmez. Ben girişsem 2 ayda bitiririm" diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın AK Parti kanadına  verdi veriştirdi. Başkan Günaydın, içme sularının pis koktuğu şeklindeki eleştiriler ve AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'un Darıderesi'ne ikinci baraj yapılması konusunda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a  talepkar olması durumunda destek olunacağı  şeklindeki sözleri hatırlatıldı. 

MÜRACAATI BİZE YAPSIN

Başkan Günaydın  "Osman Zabun gaflet içinde bir adam. Hiç bir bilgisi yok. Asıl kendisi bize müracaat etsin. Biz kendisine yardımcı olalım. Biz 5 yıl önce bu barajın yapılması için müracaat ettik. Hazırlıkları yapıldı.  Hatta bunu yapmak üzere olan  kamu yöneticisi başka ile tayin edildi.  İhalesi son noktaya gledi. İhalesine kadar konuyu takip ediyoruz" dedi.

ZABUN BOŞ ŞEYLERLE UĞRAŞIYOR

Başkan Günaydın,  AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'un, 30 Mart yerel seçim sürecinde bir başka vatandaşa ait olan maden sahasında ki madenleri almaktan dolayı,  kendisi hakkında hırsızlık suçunu işlemekten ötürü dava açıldığını gündeme getirdiğini  anımsatarak " Mermer hırsızlığı meselesinde de Zabun Osman Sabun Osman oldu.   Üç sene önce kendi ocağımız olduğu ispatlanan bir yerle ilgili televizyona çıkıp bize iftira atıp vatandaşı kandırma yoluna gitti.  Mahkeme birinci celsede  hakkımızda beraat kararı verdi.  O zaman neden özür dilemiyor? Böyle  boş şeylerle uğraşıyor. Bırakın bunları da iş yapalım. Eğer siz iş yapacaksınız gelin benim yanıma size ben nasıl iş yapılacağını söylerim.  Sen bu işleri bırak. Önce şu yolları bir bitirin. Tüm Isparta ayıplıyor.  Nedir o yolların durumu öyle?"  diye konuştu.

REFÜJLERİ  TA GELECEK YIL İHALE EDECEKLERMİŞ

Karayolları  Bölge Müdürlüğü  sorumluluk sahasındaki Üniversite ve Sav yolunda yapılan  çalışmalar üzerinden AK Parti'ye yüklenen Başkan Günaydın, "O refüjler ot çöp. Her taraf pislik içinde.  Bu yol size ait. Neden yapmıyorsunuz o refüjlerde düzenlemeler? Isparta merkezi çiçek gibiyken siz buraları neden pislik içinde bırakıyorsunuz?  Çalışmalarını hızlandırsınlar diye buraya memurlarımı gönderdim. Refüj düzenlemelerini ta gelecek yıl ihale edeceklermiş. Ne biçim iş bu yahu!" diye sordu.

KAFAMDA SORU İŞARETLERİ VAR

O  güzergahlarda daha ilk belediye başkanlığı döneminde refüjdeki ağaçların sulanması için otomatik sulama sistemi kurduklarını anlatan Başkan Günaydın, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

" Ancak Karayolları buradaki yol çalışmaları sırasında vurdular kazmayı  bütün sistemimizi kırıp geçirdiler.  Şimdi yeniden oraya sistem yapmaya kalksak  1 milyon TL’lik zararımız var. Ayrıca çiçeklendirme için de 500 bin TL’ye ihtiyacımız var. Bu aksaklıklar hiç bir memlekette olmuyor  ama nedense biz de oluyor. Kafamda bir de değil birkaç tane soru işareti var? Önümüzdeki yıl ihalesi yapılacakmış. Burası bitmez. Ben girişsem 2 ayda bitiririm ta Çünür'den Sav'a kadar.  Zaten o refüjleri de önceki dönemde yine ben yapmıştım. Emek verdim ben oralara.

YAPTIKLARI ASFALT DANSEDİYOR

Benim asfaltlarımı kötülüyorlardı ne oldu onların asflatlarını da gördük işte.  Bilgileri eksik. Asfaltı yapıyorlar üzerine de ikinci kez kaygan bir asfalt yapmışlar. Altta asfalt var üzerindeki asfalt dans etmeye başlıyor. Oynuyor.  Asflat çöküyor, kayıyor, yüzüyor.  Görünür ayarlarında hata etmişler. Onlar bize ders veriyorlardı ya hani. Gelip sorsalar bize o asfaltın kayacağını söylerdik.  Biz onlara nasıl asfaltlama yapılılır anlatalım. Bize hırsız, yalancı dediler. Bu nasıl bir karakter? Benim hizmetime kimse engel olamaz. Yapılan şey ayıbın da üzerinde. Ben hizmet ediyorum. Benim derdim bu."