Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Salih İlhan, vatandaş odaklı şeffaf bir yapı içinde hizmet faaliyetini yürüttüklerini bildirdi.

İlhan, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği basın toplantısında, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu haftanın kutlanmasındaki amacın, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tanıtımını, hedeflerini ve ilkelerini tanıtmak, sosyal güvenlik bilincini tüm paydaşlarına ulaştırmak ve bilinçlendirmek olduğunu aktaran İlhan, ''Kurum olarak, geçmişten gelen bilgi birikimi ve tecrübesi ile çağın gereklerine uygun olarak 7'den 77'ye tüm insanlarımıza vatandaş odaklı şeffaf bir yapı içerisinde hizmet götürmekteyiz'' dedi.

Eğirdir ve Şarkikaraağaç'ın ardından Yalvaç'ta da Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü oluşturduklarını belirten İlhan, vatandaşların işlerini kolaylaştırdıklarını kaydetti. Kayıt dışı istihdamla mücadele çalışmaları kapsamında bilgilendirme ve denetim faaliyetlerini de sürdürdüklerini dile getiren İlhan, vatandaşların da bu konuda daha duyarlı davranmaları yönünde çağrıda bulundu.

Torba Yasa kapsamında borçların yeniden yapılandırıldığını anımsatan İlhan, vatandaşlardan kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarını yapılandırmalarını istedi.

Toplantıya katılan İŞKUR Müdürü Hüseyin Ergin de vatandaşların kamu kurum ve kuruluşları hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. Ergin, ''Bu yüzden halkın içine girmeyi düşünüyoruz. Verdiğimiz hizmetleri tanıtacağız'' dedi.