Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Yalvaç Sosyal Güvenlik Merkezinin yer sorununun çözülmesinin ardından en kısa sürede kurulacağını bildirdi.

     Bakan Dinçer, CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner'in soru önergesine verdiği yanıtta, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı genelgesiyle kurulacağı duyurulan Sosyal Güvenlik Merkezleri arasında Yalvaç'ın da bulunduğunu ifade etti.

     Yalvaç Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü hizmet binası için belediyeye ait kültür merkezinde bulunan 10 işyerinin kiralanmasının düşünüldüğünü belirten Dinçer, binanın geçici kabulünün yapılmamış olması, ısıtma sistemi ve asansörlerinin çalışmaması nedeniyle yeni yer arayışına girildiğine dikkati çekti.

     Ömer Dinçer, bu arayış sonucunda mülkiyeti Yalvaç Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odasına ait bir binanın zemin katının kuruma kiralanması için 28 Nisanda yazılı teklif sunulduğunu bildirdi.

     Yalvaç Belediye Başkanlığı tarafından daha merkezi bir yerde ve zemin katta ücretsiz yer teklifi yapıldığını belirten Bakan Dinçer, bu konuda da Belediye Encümeni'nin kararının beklendiğini, karar kuruma ulaştığında Sosyal Güvenlik Merkezi'nin en kısa süre içinde kurulacağını kaydetti.