AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Turan Mahallesi’ndeki meşhur Turan Kıraathanesinde vatandaşlarla buluştu. Başdeğirmen, “Göreve geldiğimizde Turan Mahallesi halkının da onayıyla burada kentsel dönüşüm yaparak, mahalle halkımızın daha iyi şartlarda konutlarda oturmalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen,seçim çalışmaları kapsamında Turan Mahallesi’nde bulunan meşhur Turan Kıraathanesi’nde mahalle sakinleriyle buluştu. Samimi bir ortamda geçen buluşmada Başdeğirmen, 31 Mart seçimlerinin yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu söyledi. Mahalle Muhtarı Sezgin Gülatan’ın yeni dönemde kendisinden daha fazla hizmet için meclis üyesi olmasını istediğini belirten Başdeğirmen, “ İnşallah burada hangi muhtar adayımız seçilirse onunla işbirliği içinde olacağız. Muhtarın yüzünü ağartan belediye, belediyenin yüzünü ağartan muhtardır. Isparta’da 44 mahallemiz var. Özellikle kadın muhtar adaylarımızın çok sayıda olması dikkat çekici. Kim göreve alırsa alsın biz en güzel hizmeti mahallelerimize birlikte getireceğiz. Bizler vatandaşlarımızın çoğunluğunun faydalanabileceği hizmetleri sizlere getireceğiz. Vatandaşın istifade etmeyeceği hiç bir işe ne vakit ne nakit ayıracağız. Paramızı çarçur etmeden ben bilirim değil biz biliriz anlayışıyla hizmet edeceğiz. Çünkü bizler bugüne kadar bize sorulmadan yapılan hizmetlerden memnun değiliz” dedi.

AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK
Kimseyi ötelemediklerini herkesin belediye başkanı olacağını kaydeden Başdeğirmen, “Bu mahallede bir çok arkadaşım var. Bizim yönetim anlayışımızda asla ayrılık gayrılık olmaz. Biz sizlerle birlikteyiz. Belediyemizde istihdamla ilgili birim kuruyoruz. İşsiz vatandaşımıza iş bulma konusunda özel birim oluşturacağız. Ticaret Sanayi Odası’nda bu birimi oluşturduk ve çok başarılı işler yaptık. Sizlerle işbirliği içinde memlekete hizmet etmek istiyoruz” dedi.

Isparta’da 2 yıl içinde memba kalitesinde içme suyu sözünü yineleyen Başdeğirmen, ev sahibi olmayan dar gelirli vatandaşlara sosyal konutu da mutlaka yapacaklarının sözünü verdi. Başdeğirmen, “Son 10 yılda bir tek sosyal konut üretilmedi. Bunca yıl bu konu birikmiş şimdi bunun sıkıntısını yaşıyoruz. İlçelerimizde bile sosyal konut var. Sosyal konut arazi maliyeti olmadan yapılan konutlardır. Belediye, toplu konut arazisi gösterdi ama 3bin 8 mülk sahibi var o arazi üzerinde. Siz o arsa için mülk sahibine para verir konut yaparsanız o toplu konut olur. Göreve geldiğimizde bizler maliyetsiz arsa üretip sosyal konut yapacağız. Zaten sosyal konutu da AK Parti yapar. Diyorlar ki projelere kaynağı nereden bulacaksınız? İktidar partimizin 3 milletvekili var. İktidarı belediye ile buluşturduğumuzda yaptığımız projelerin Ankara’da karşılığını mutlaka alacağız. Birkaç gün önce Kültür ve Turizm Bakanımız buradaydı. Damgacı sokakta tarihi evlerin yenilenme projemizi sunduk. Sayın Bakan bunları biz yapacağız dedi. Yani belediyenin kasasından tek kuruş çıkmadan yapılacak. İşte bunları sağlayabilmek için proje üretip götürmek gerekiyor” diye konuştu.

MAHALLE HALKI İSTERSE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ SAĞLARIZ
Turan Mahallesi’nde mahalle sakinlerinin tamamının kabul etmesi halinde kentsel dönüşümü yapabileceklerini söyleyen Başdeğirmen, “Bu mahallede kesinlikle kentsel dönüşüm yapılması gerekiyor. Tabi bunun için sizlerin birlikte karar vermesi gerekiyor. Siz hemfikir olduğunuzda bu dönüşüm sağlanır. Bakın burası çok önemli ve değerli bir bölge. Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin bazı birimleri oraya geliyor. Kentsel dönüşümle birlikte mülkleriniz de değerli olacak. Modern yapılarda rahat bir yaşam imkanınız olacak. Bunu belediye olarak biz yaparız. Ancak belediyenin bu konuda önünü açacak olan sizlersiniz. Siz isterseniz biz yaparız” diye konuştu.