İpragaz Elektrik Isparta Burdur Afyon Denizli Bölge Bayisi Birebir Enerji Şirket Müdürü Hakan Demirtaş, elektrik abonelerinden istenen bilgi güncellemesinin CLK şirketinin işlemi olduğunu ancak bilgi güncellemesi adı altında abonelerin sözleşme imzalamak zorunda olmadıklarını bir kez daha hatırlattı. Demirtaş, abonelerin EPDK'nın lisansını almış elektrik satan istediği firmayla anlaşabileceğini kaydetti.

İhbarname bırakarak, aboneliklerin konut ve işyerini kullanan kişilerin üzerine alması gerek vatandaşlara CLK Akdeniz Elektrik Perakende A.Ş. Satış Sözleşmesinin imzalatılmak istendiğine ilişkin şikayetler sürüyor.

İpragaz Elektrik Isparta Burdur Afyon Denizli Bölge Bayisi Birebir Enerji Şirket Müdürü Hakan Demirtaş, elektrik abonelerini sözleşme yapmak zorunda olmadıkları konusunda bir kez daha uyardı.

Demirtaş,  İpragaz Elektrik Isparta Bölge Bayisi Birebir Enerji olarak müşterilerden ilk faturaların gelmeye başladığını, gelen faturaların hepsine indirimli tarifelerin yansıtıldığını belirterek, "Başladığımız çalışmada düzenli bir şekilde ilerlemeye, yol kat etmeye devam ediyoruz. Yeni şözleşme yapacak olanlar için %10 indirimimiz devam etmektedir. Ayrıca CLK Şirketiyle herhangi bir sözleşme yapmaya gerek yoktur.  Aynı şekilde CLK Şirketiyle bilgi güncellemesinde de hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır. Bilgi güncellemesi adı altında sözleşme yapmak zorunlu değildir" dedi. 

ELKETRİK SATAN 154 FİRMA VAR

Elektrikteki rekabet ortamının CLK Perakende Elektrik Satış A.Ş'yi de yüzde 10 indirime zorladığını belirten Demirtaş, " Aboneler CLK Şirketi ile sözleşme yaparken bu indirimleri CLK'dan istesinler. Hiç kimse sözleşme imzalamak zorunda değildir.  Ortada sözleşme yapmayana elektrik verilmeyecek gibi bir durum da söz konusu olamaz. Normal şartlar altında elektriğiniz sadece borçtan dolayı kesilir.

Bilgi güncellemesi iyi hizmet verilmesi için her firmanın isteyebileceği bir uygulamadır. Burada dikkat edilmesi gereken konu herhangi bir bilgi güncelleme formunun olmamasıdır. Sözleşme yaparken de aboneler sözleşme formunda yazan maddelere özellikle dikkat etmelidir. Önümüzde çıkacak torba yasada sözleşmelerden süre ibaresinin kalkmasıyla ilgili maddeler bulunmaktadır. Torba yasadan sonraki tarihte yapılacak olan her türlü sözleşmede süre ibaresi kalkacaktır.  Bu yasa sözleşmeyi kişinin tek taraflı feshedebilmesine imkân tanıyacaktır.  Vatandaş elektriği satın aldığını ve elektriği satan tek bir firma olmadığını bilmelidir. 154 adet EPDK lisanslı elektrik satan firma var. Vatandaş bu 154 firma içinde hangisi daha cazipse onu tercih edebilir.  Aboneler istediği firmadan elektrik satın almakta serbesttir" diye konuştu.

KİMSEDEN TEMİNAT ALMIYORUZ

Isparta’da 150 abonenin elektriğini İpragaz'dan aldığını ifade eden Demirtaş, "Biz büyük işletmeden ya da konutlardan teminat mektubu istemiyoruz. Aylık tüketime göre indirimlerimiz artıyor. Sulama birlikleri, soğuk hava depoları, süt ve hayvan üreticileri birliklerinden de aynı şekilde teminat veya bir şey istemiyoruz. Hiç bir ücret ödemeden elektrik ihtiyaçlarını İpragaz Elektrik'ten temin edebilirler.

Ayrıca şirketimiz için çalışmak isteyen arkadaşlar 0246 240 24 04 nolu telefon numaralarına ulaşarak bizimle irtibat sağlayabilirler.  Geçtiğimiz dönemde İpragaz Elektriği tercih ederek firmamız ile çalışmaya başlayan tüm müşterilerimize de teşekkür ederiz "dedi.