Geçtiğimiz Pazar günü yapılan olağan genel kurul toplantısı ile İl Başkanlığına gelen Saadet Partisinin yeni İl Başkanı Cevat Gençay, göreve geldikten sonra ilk basın toplantısını dün gerçekleştirdi. Partinin Belediye İşhanı 4. Katında bulunan merkezinde yapılan ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Gençay, halka üç önemli müjde verdi.

     Başkan Gençay konuşmasında şunları söyledi; “Parti olarak ilçe kongrelerimizi tamamladık ve bilindiği gibi geçtiğimiz hafta da il kongremizi yaparak kongrelerimizi tamamlamış olduk. Bugün halkımıza Saadet Partisi olarak üç önemli müjde vermek istiyorum.

     Bilindiği gibi, biz 1997’de iktidarda iken ‘Havuz Sistemi’ni faaliyete geçirmiş ve böylece kaynakları çar – çur etmeden yerli yerinde harcamıştık. İşte Allah’ın izniyle 12 Haziran’da da halkımızın desteğiyle iktidara gelecek ve yine bu sistemi uygulamaya koyacağız.

     Dolayısıyla bu sistemde kaynaklar sağa sola savrulmayacağı için öncelikle birinci müjde olarak tüm çalışanların maaşlarını % 50 oranında artıracağız. Yani, maaşlara % 50 zam yapacağız. İşte o zaman bolluk ve bereket olacak.

     İkinci müjdemiz ise üniversite öğrencilerine olacak. Çünkü, harçları kaldıracağız. Bunun kaynağını da ülkemizin tüm yer altı ve yerüstü kaynaklarından temin edeceğiz. Üçüncü önemli müjdem ise Yeni bir Anayasa olacak. Zira, artık ülkemizin ve milletimizin kendisine uygun Anayasası olması gerekiyor. Yani, Anayasa millete göre düzenlenecek. Bunu biz hazırlayacağız.

     Bilindiği gibi; 2000’li yılların başında Ecevit hükümetiyle başlayan ekonomik yönetimde hep Derviş Fişen modeli uygulandı bu ülkede. Dolayısıyla bu sistemde tarım ve hayvancılık bitti. Çalışanlar geçinemez hale geldi.

     Isparta teşkilatı olarak çalışmalarımıza başladık. İnşallah 12 Haziran’da Isparta’da çok önemli bir netice alacağız. Çünkü, saadet partisi milli görüştür. Milli görüşün ülkemizdeki tek temsilcisi de Saadet Partisi’dir”  dedi.