Kanal 32 televizyonunda yayınlanan Spor Özel’de bu hafta boks ve muay-thai’ye yer verildi. Boks Antrenörü Melihşah Sarıca, Milli Sporcu Sema Çalışkan, Muay-Thai İl Temsilcisi Murat İşler ve Milli Sporcu Şeyda Olkay’ın katıldığı program oldukça güzel geçti.

Isparta’nın tek televizyonu Kanal 32’de yayınlanan Spor Özel’de bu hafta şampiyonlar konuştu. Gazetemiz Spor Müdürü Levent Doğan’ın hazırlayıp sunduğu Spor Özel’de bu hafta 2 bölüm üzerinden program yapıldı. İlk bölümün konukları Boks Antrenörü Melihşah Sarıca ve Milli Sporcu Sema Çalışkan olurken, 2. bölüme ise, Muay-Thai İl Temsilcisi Murat İşler ve Milli Sporcu Şeyda Olkay katıldılar.

Program büyük bir ilgiyle izlenirken canlı telefon bağlantıları da oldu. VTR’ler ise programa renk kattı.

“ÇALIŞMANIN MEYVESİNİ ŞAMPİYONADA ALACAĞIZ”

İlk bölümde konuşan Boks Antrenörü Melihşah Sarıca, kendisinin 6 kez Türkiye Şampiyonluğu ve 2 kez de Avrupa Birliği Şampiyonluğunun bulunduğunu belirterek, “Artık aynı başarıyı antrenörlükte de göstermek istiyorum. Isparta boks için oldukça uygun bir yer. Çalışmalarımıza başladık. Sema Çalışkan ve  Melisa Teke gibi yetenekli sporcularımız var. Çalışmanın meyvesini Isparta’da 12-17 Mart tarihleri arasında yapılacak Bayanlar Boks Şampiyonası’nda alacağız. Bu şampiyonada sporcularımızın madalya kazanacağına inanıyorum. Isparta’da boksta altyapıdan, büyük kategorilere doğru bir tarama yaptık. İlçelere dahi yöneleceğiz” dedi.

“DEV ŞAMPİYONAYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ”

Isparta’nın çok önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yaptığını ve sporun çok iyi bir tanıtım aracı olduğuna değinen Antrenör Sarıca, “Isparta’ya yüzlerce sporcu gelecek. Bu organizasyonda derece alanlar Dünya Şampiyonası’na katılacak. O nedenle oldukça güzel maçlar gerçekleştirilecek. Isparta önümüzdeki yıllarda boksun merkezi olması için desteğe ihtiyacımız var. Sağolsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Murat Gevrek Bey üzerine düşeni yapıyor. Bu organizasyonu aldığımız da ev sahiplik konusunda bizi hiç telaşa düşürmedi. Kendisine de sizin aracılığınızla teşekkür ederim” diye konuştu.

“İYİ Kİ BAHATTİN ŞENOL VAR VE IYAŞ VAR”

Sarıca, Vali Memduh  Oğuz’un da kendilerine destek verdiğini belirterek, sponsorluk anlamında IYAŞ’ın çok önemli yardımlarının olduğuna değindi. IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol ve yönetiminin kendilerini kucakladığını belirten Antrenör Sarıca, “IYAŞ sporcularımıza maaş bağlarken sigortalarını da yapıyor. IYAŞ sadece bize değil, hemen hemen tüm spor dallarına destek veriyor. Isparta’da IYAŞ gibi firmaların çoğalması gerekiyor. İnşallah bu desteklerle Isparta’dan çok sayıda şampiyonlar çıkaracağız. Ayrıca SDÜ Spor Bilimleri’nde eğitmenlik yapıyorum. Artık günümüz sporu bilimsel yapılmakta. Çok iyi imkanlara sahibiz. SDÜ Rektörümüz Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Spor Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Kılınç’ın destekleri de bizleri son derece memnun etmekte” dedi.

Sarıca, 12-17 Mart’ta 6 Mart Spor Salonu’nda yapılacak Türkiye Şampiyonası’na tüm sporseverleri davet etti.

HEDEF: OLİMPİYATLAR

Türkiye Şampiyonu Milli Sporcu Sema Çalışkan ise şampiyonada yine birinci olmayı hedeflediğini belirterek,  Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmek istediğini söyledi. Çalışkan, hedefinin olimpiyatlar olduğunu sözlerine ekledi.

2. Bölümde ise Muay-Thai İl Temsilcisi Murat İşler ve Milli Sporcu Şeyda Olkay, soruları cevaplandırdılar.

“SPOR GÜZELLİKTİR”

İl Temsilcisi İşler, “Uzun yıllardır sporun içindeyim. Tekvando, kickboks, muay-thai ve ata  sporunda derecelerim var. Yaşım 35 hala sporculuk hayatım devam ediyor. Isparta’da gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla bu işe girdim. Gençlerimize sahip çıkmalıyız. Spor güzelliktir. Bu güzelliğin içinde de yer almak bizleri mutlu etmekte. Sporculuk hayatımın yanı sıra antrenörlükte ve il temsilciliğim görevinde de başarılı olmak istiyorum. Bunun için de elimden geleni yapıyorum” dedi.

“BU İŞADAMLARIMIZIN DESTEĞİ ÖRNEK OLMALI”

Isparta’nın büyüklerine seslenen İşler, “Gelin sporumuzsa sahip çıkalım. Gelin birlik olalım. Sadece Muay-Thai değil, tüm dallara eğilelim. Çünkü sporcularımızın desteğe ihtiyacı var. IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol gibi değerli işadamlarımızın çoğalmasını bekliyoruz. Büyüklerimin ellerinden öpüyorum. Bize İstanbul’dan destek geliyor, Isparta’da ise yaprak kımıldamıyor. İşadamı Ahmet Nedim Karasoy’da bizi İstanbul’daki müsabakada çok iyi ağırladı. Gurbetteki işadamlarımızın bu desteği dileriz Isparta’ya örnek olur” şeklinde konuştu.

GÜNAYDIN’A TEŞEKKÜR

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a kendilerine Mersin’e gitmeleri için otobüs tahsis ettiği için teşekkür eden İl Temsilcisi İşler, “Müsabakalara katılım için çok fazla ödenek çıkmıyor. Bu otobüs jesti bizi oldukça mutlu etti. Mersin’de adeta gövde gösterisi yaptım. Şimdi Muay-Thai’deki yetenekli gençleri keşfediyoruz. Sıfırdan başladık ve ücretsiz kurslar düzenliyoruz. Özgür gibi, Şeyda gibi yetenekli sporcularımızın çoğalması gerekiyor. Isparta’da çok değerli antrenörlerimiz var. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutabilirsek ne mutlu bize” dedi.

3 AYDA MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ

Milli Sporcu Şeyda Olkay ise 3 ay gibi kısa sürede milli takıma seçildiğini ve kendisinin üzerinde emeği olan antrenörlerine teşekkür etti. Olkay, “SDÜ Spor Bilimleri’nde gerekli altyapımı aldım. Daha önce hentbol, basketbol ve voleybolla ilgilendim. Takım sporlarından sonra ferdi olarak yarışmayı istedim. İnşallah Isparta’ya önümüzdeki şampiyonada madalyayla döneceğim” diye konuştu.

Muay-Thai Milli Takımlar Bayanlar Teknik Direktörü Teslime Çelik ve Milli Takım Teknik Direktörlerinden Yılmaz Çeken de telefonla programa katılarak Isparta ve sporcularla ilgili övgü dolu sözler sarf ettiler.