Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “SPOR TOTO TEŞKİLATIYLA SÖZLEŞME İMZALADIM”

Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, toplantı gündem maddelerinin 4. Sırasında yer alan; Spor Toto Teşkilat Başkanlığı Yönetim Kurulunun 17 Eylül 2020 tarih ve 69 sayılı kararına istinaden 22 Eylül 2020 tarihinde Isparta Belediyesi ile imzalanan Reklam Sözleşmesi gereğince Hibe Kabul edilmesinin görüşülmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Başdeğirmen açıklamasında; “Bilindiği gibi, geçtiğimiz Eylül ayında Ankara’ya gitmiş ve Spor Toto Teşkilatı ile yaptığım görüşmeler neticesinde Belediye olarak böyle bir sözleşme imzalamıştık.

“BELEDİYEMİZE 29 MİLYON 289 BİN 960 LİRA HİBE YAPACAKLAR”

Spor Toto Teşkilatı, bu sözleşme çerçevesinde bize yani Isparta Belediyesine 29 milyon 289 bin 960 lira hibede bulunacak. Ancak, bunun için bizden meclis kararı istiyorlar. İşte bizde bu nedenle konuyu meclisimiz gündemine aldık. İnşaallah Cuma günü konuyu karara bağlayarak aldığımız kararı da Spor Toto Teşkilatımıza göndereceğiz” dedi.

KOMİSYON RAPOR HAZIRLAYACAK

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen daha sonra söz konusu gündem maddesini Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesini meclis üyelerinin onayına sundu ve oy birliği ile kabul edildi. Buna göre; Söz konusu komisyon bu konuda hazırlayacağı raporu Cuma günü yapılacak olan Aralık ayı son toplantısında meclise sunacak.