Gençlik ve Spor Bakanlığı 2013 yılında Isparta’ya "Uluslar arası standartlarda" atletizm pisti yapacak. Yer bulundu, maliyet 7 milyon lira. Pist ile birlikte Isparta'daki organizasyonlarda önemli oranda artış olacak.

 

Isparta sporda önemli bir yatırıma daha sahip oluyor. Atatürk Stadyumunun ışıklandırılması, yeni iki bin kişilik spor salonu inşaatı ve 2012 yılında düzenlenen organizasyonlardan sonra şimdi de 2013 yılı programına "Uluslar arası atletizm pisti" alındı.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı geçtiğimiz Türkiye genelinde 6 ile "Uluslar arası atletizm pisti" yapımını programa aldı. Bu yıl ise 5 ilde aynı yatırımı programa aldı ve bu iller arasında Isparta’da yer aldı.
 
Isparta’da düzenlenecek spor organizasyonlarını adeta patlatacak yatırım için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri yer buldu. Sav Kasabasın sınırları içinde bulunan arazi üzerinde çalışan yetkililer, gerekli imar düzenlemelerinin yapılmasının ardından hemen yatırımın başlayacağını açıkladılar.
 
7 milyon liraya mal olacak "Uluslar arası Standartlardaki" atletizm pistinin ihalesinin bahar aylarında yapılması yaz aylarında çalışmalara başlanması bekleniyor.
 
Atletizm pistinin hizmet vermeye başlaması ile Isparta’ya yılda en az 5 önemli organizasyonun verileceği, Isparta’da atletizm alanında önemli başarıların yakalanacağı ve okullarda Türkiye derecesi yapabilecek atletlerin yetişeceği belirtiliyor. Isparta'daki organizasyonların artmasının şehir ekonomisine katkısı olmakla birlikte, Isparta’nın sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılarının olacağı da belirtiliyor. "Uluslar arası standarttaki" atletizm pistinin çalışmalara başlanmasının ardından 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.