Milli Egemenlik"te son rötuşlar yapılıyor Geçtiğimiz Temmuz ayında Isparta Belediyesi tarafından 1 milyon 322 bin YTL"ye ihale edilen ve ORE inşaat firması tarafından yapımı devam eden FİFA standartlarındaki stat 20 Kasım tarihinde teslim edilecek.

     Belediye Başkanı Hasan Balaman Isparta halkına layık bir tesisi tamamlamak üzere olduklarını ve bundan son derece mutlu olduklarını ifade ederek, “Yıllardır toz-toprak ve çamur içerisinde amatör sporcularımıza hizmet veren Milli Egemenlik stadını yeniden ele aldık ve standartlara uygun bir halde sentetik çimden saha yaptık.

      Görünümü kadar kullanımı ile de son derece modernize edilmiş stadımız önümüzdeki aydan itibaren halkımızın ve sporcularımızın hizmetine sunulacak” dedi. 105 X 70 metre ebatlarında yapılan ve çevresinde koşu parkuru, yürüyüş alanları yapılan sahanın dışına 640 kişi kapasiteli bir de tribün inşa edildi. Otoparkı, büfesi, kafeteryası, soyunma odaları, güreş antrenman salonu ile tam bir spor kompleksi haline getirilen stat da saha zemini de su toplamayacak şekilde dizayn edildi.

   “Rüyamda görsem inanmazdım” Anadolu Mahallesinde bulunan Milli Egemenlik Stadı"nın hizmete girdiği 1986 yılından bu yana tesis amiri olarak görev yapan İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü personeli Dündar Yalvaç yapılan hizmetin Isparta için son derece önemli olduğunu belirterek, “Rüyamda görsem Isparta"ya böyle bir tesis yapılacağına inanmazdım.

     Şu an gerçekten bir Ispartalı olarak olaydan gurur duyuyorum. Bu sahada ne maçlara şahit olduk, kimi zaman toz-toprak, kimi zaman diz boyu çamurda müsabakalar oynandı. Şimdi denize dökseler bu sahada bir damla su bulamazsınız. Ayrıca gece ışıklandırması yapıldığı için burada gece de spor yapma imkanı olması çok güzel bir olay” dedi.

     Normal bir çim sahada haftada en fazla iki maç oynanabileceğini ve saha bakımı için de en az beş ya da altı kişinin istihdam edilmesi gerektiğinin altını çizen Dündar Yalvaç, bu sahada böyle bir şeyin söz konusu olmadığını yedi gün 24 saat müsabaka yapılabileceğini bu özelliğin olmasının da Isparta"da yapılacak müsabakalara olumlu yansıyacağının altını çizdi.