Isparta Sualtı Arama Kurtarma Ekibi'nin Eğirdir'den Konya'ya taşınması sonrası Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından gönüllü 4 kişiyle birlikte yeni ekip kuruldu. Tüm eğitimlerini tamamlayan ekip, olası bir boğulma vakasına müdahalede profesyonel şekilde hazır hale getirildi. Ekip son olarak Gölcük'te tatbikat yaptı. Atabey Barajı, Darıderesi Barajı, Eğirdir ve Antalya gibi birçok noktada dalış yaparak eğitimler yapan ekip, Gölcük krater gölünde de önceden suya gömülen cansız bir mankeni sudan çıkardı.

İtfaiye Müdürü Şenol Dede, "Ekipte yer alan personelimiz belgelerini almalarına rağmen rutin eğitimlerine devam etmekte. Eğitimdeki amacımız boğulma vakasında boğulan şahıs suyun akıntısı, doğal ortamına bağlı olarak yeri değişebiliyor. Biz çeşitli aletler kullanarak yeri tespit etmeye çalışıyoruz. Bunun eğitimini yapıyoruz. Bugün de Gölcük gölünde bu doğrultuda bir tatbikat yapıyoruz" dedi.

Ekibin eğitmeni Fatih Albayrak, "Ekibimiz iki yıldız eğitimlerini tamamladı ve üç yıldız eğitimleri de tamamlandıktan sonra bugün burada ben cansız bir mankeni bir noktaya bırakacağım. Arkadaşlarımız da öğrenmiş oldukları arama teknikleriyle bunu bulup sudan çıkaracak. Geçen yıl haziran ayında yaşadığımız bir olay bizi derinden etkiledi. Boğulma vakasında hiçbir şey yapamama yüzünden derinden etkilendik ve 4 arkadaş gönüllü olarak eğitim aldık. Belgelerimizi aldık ama biz buna rağmen eğitimlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Daha sonra konu mankeni gölün bir noktasında bırakıldı. Ekip, konu mankenini bulmak için su altına daldı. Yaklaşık yarım saatlik çalışma sonucu konu mankeni bulunduğu yerden çıkarıldı.