Bin 987 kişi başvurdu.
 
Belediye, Torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı kanun gereğince su, çevre temizlik vergisi, emlak vergisi borcu olan mükelleflerin borçları için başlattığı yapılandırma uygulaması 1 Aralık'ta sona eriyor.

Yapılandırmaya şuana kadar bin 987 kişi başvuruda bulundu.

Söz konusu yapılandırma uygulamasının 27 Ekim 2014 tarihinde başladığına dikkat çeken Isparta Belediyesi Gelir Müdürlüğü Yetkilileri, yapılandırmada son dört güne girildiğini hatırlatarak belediyeye su, çevre temizlik vergisi ve emlak vergisi borcu bulunan tüm vatandaşları bu fırsatı değerlendirmeye davet etti.

"ÜÇ AYRI BORÇ ÇEŞİDİ YAPILANDIRMA KAPSAMINDA"

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Yetkililer; "Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 11 Eylül 2014 Tarihli ve 29116 Sayılı Resmî gazetecin Mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kabul edilen yasa kapsamında 6552 sayılı Kanunun 73'üncü maddesinin 16'ncı fıkrasının (a ve b) bendelerine göre, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile bunlara bağlı gecikme zamları, su abonelerinden olan Su kullanımından kaynaklanan alacakları ile bunlara bağlı ferdi alacakların madde kapsamında yapılandırılması mümkündür.

"YAPILANDIRILAN BORCUN GECİKME FAİZİ SİLİNİYOR"


Yapılandırma kapsamına giren alacaklardan bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş olan ya da ödeme süresi henüz geçmemiş bulunan alacakların Ödenmemiş kısmının tamamının ödenmesi şartıyla, bunlara bağlı faiz, cezai faiz. gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri amme alacaklarından vazgeçilerek bunlar yerine bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alı¬narak hesaplanacak tutarın ödenmesi esası getirilmiştir.

Bu itibarla, Kanunun 73'üncü maddesi kapsamına giren borçlarını bu madde kapsamında yapılandırarak ödemek isteyen borçlular 1 Aralık 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar Isparta Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekmektedir" dediler.
 
BORÇLARA 18 AYA KADAR TAKSİT İMKANI

Yapılandırılan borcun yapılandıran mükellefin talebine göre 6, 9,12 ve 18 aylık taksitlere de bölündüğünü dile getiren Isparta Belediyesi Gelir Müdürlüğü Yetkilileri, konuşmalarının devamında; "Bilindiği gibi yapılandırmada süre Pazartesi günü yani, 1 Aralık itibariyle sona erecektir. Diğer bir deyişle yapılandırma için son 4 güne girilmiştir. Onun için biz, belediyemize su, çevre temizlik vergisi, emlak vergisi borcu olan mükelleflerin borçları için söz konusu süre içinde müracaatlarını yaparak borçlarını yapılandırmaları için davette bulunuyoruz. Gelsinler borçlarını yapılandırsınlar" ifadelerini kullandılar.

"TOPLAM BORÇ 820 BİN TL"

Isparta Belediyesi Gelir Müdürlüğü Yetkilileri, mükelleflerin Isparta Belediyesine toplam borcunun yaklaşık 820 bin TL olduğunu belirterek, bu borcun ne kadarının yapılandırılacağının Pazartesi günü mesai bitiminde belli olacağını sözlerine eklediler.