Isparta Belediyesi'nce inşasına devam edilen 2 su deposunun tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta'daki içme suyu depolarının toplam kapasitesinin 30 bin ton olduğunu belirterek, ''Biz göreve geldiğimiz günden itibaren hızla gelişen Isparta'mızın bu gelişime ayak uydurabilmesi için hemen çalışmalarımıza başladık'' dedi.

Çalışmalar kapsamında Su Arıtma Tesisleri ve Dere mahallesinde 5 bin tonluk iki su deposu yapma kararı aldıklarını anlatan Günaydın, Su Arıtma Tesisin'deki deponun bitmek üzere olduğunu, diğerinin ise belirtilen zamandan daha kısa bir sürede tamamlanabileceğini söyledi.
Günaydın, yeni inşa edilen su depoların ile belediyenin büyük bir ekonomik kaybının önleneceğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

''İki su depomuz ile iki kazanç elde ediyoruz. Birincisi Dere mahallemizde boşa akıtılan sular kazanıma dönüşecek. Bu dönüşümle birlikte Eğirdir'den yüksek enerji maliyeti ile Isparta'ya taşıdığımız su miktarında azalma olacağından enerji tasarrufuna da gitmiş olacağız. Bununla birlikte Isparta'mızdaki tüm su depolarının doluluk oranının kontrol edecek olan scada sisteminin faaliyete geçmesi ile birlikte de, şehrimizde su sıkıntısı yaşanmayacak.

Depoların birbirlerine su takviyesinin de gerçekleştirileceği bu sistem sayesinde uzun yıllar suyumuz kesilmeyecek.''