Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan SDÜ. Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Savaş, fakülte olarak, kariyer zirvesinin içerisinde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek su ürünleri sektörü hakkında bilgilerin paylaşılacağı etkinliğin verimli geçmesini diledi.

Etkinliğe; Rektör Yrd. Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü (BSGM), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Destek Hizmetleri Koordinatörü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Isparta ve Afyonkarahisar İl Müdürleri, Isparta TKDK Koordinatörü, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (AKSAM) (Antalya),  Eğirdir SAREM  Müdürü, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri, Isparta ve Çevre illerin İçsu Ürünleri Üretici Birlik Başkanları, Özel Sektörden ise KILIÇ Holding, Şahlanlar Gıda san Ltd,Şti, Baysallar Alabalık, Özpekler Su Ürünleri, Yapağılı Su Ürünleri, HAT Su Ürünleri, Mühendisler Aquaculture gibi birçok firma katılım sağlamışlardır.

TKDK Destek Hizmetleri Koordinatörü Ramazan Çelebi, TKDK’nın 2006 yılından bu yana su ürünleri sektörüne de önemli katkılar sağladığını söyledi. Su ürünlerinin dünyanın birçok ülkesinde destekleyici tıbbi ürün olarak sosyal güvenlik kapsamına alındığını dile getiren Çelebi, ülkemizde de bu yönde çalışmalar yapılmasını ön görerek üreticinin de tüketicinin de bunun farkına varması gerektiğini söyledi. Çelebi, su ürünleri sektörünün ülkemizde gelişmesinin önemi üzerinde durduğu konuşmasında Kurum olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan Özden “Su Ürünleri İşleme Sektörünün Pazar durumu ve geleceği” konulu sunumu ile önemli bilgiler paylaştı.  Su ürünleri denildiğinde genellikle ürünlerin işlenmesinden daha çok ürünlerin üretimi üzerine kurgular yapıldığını belirten Özden, “Türkiye’nin özellikle avcılık yoluyla üretiminde ciddi bir düşüş yaşadığı ancak yetiştiricilik yoluyla üretimin sürekli artış göstermektedir.  Su ürünleri işleme sektörünü ciddi anlamda destekleyen nedir diye baktığımızda yetiştiricilik sektörüyle iç içe olduğumuzu fark ediyoruz.” diyerek yetiştiricilik ve avcılık sektöründen bağımsız olamayacaklarını dile getirdi.

Kamu ve özel sektör temsilcilerinin bir araya geldiği etkinlikte, sektör çalışanları bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştılar.