Antalya'da yapılan ''Türkiye Sudan Ticaret Köprüsü'' toplantısı için gelen bir grup Sudanlı işadamı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç'u ziyaret etti.

Kaçıkoç, iki ülkenin birbiriyle kardeş olduğunu belirterek, kardeş ve dostluk anlayışı kapsamında ticari ilişkilerin canlandırılabileceğini aktardı. Meslektekibir ustasının kendisine ''Dostluk çok güzeldir ama bu dostluk alışverişe dayanırsa daha güzel olur'' nasihatı verdiğini aktaran Kaçıkoç, bu doğrultuda Isparta ile Sudan arasında ticari bir köprünün oluşturulabileceğini kaydetti.
İşbirliğine açık olduklarını belirten Kaçıkoç, geliştirilen her yeni adımın yeni bir canlılık kazandıracağını söyledi.
Sudan İşadamları Federasyonu Sanayi Odası Başkanı Ali Muhammed Dafalla da, Türkiye'ye daha önce de geldiklerini ama Isparta'ya ilk defa geldiklerini belirtti. Türkiye'nin Müslüman ülke olduğunu aktaran Dafalla, İslam kardeşliğinin öz kardeşliğinden daha ileri olduğunu kaydederek, Türkiye'ye kardeş evi olarak gördüklerini aktardı.
İki ülke arasındaki kopuklukların iletişimsizlikten kaynaklandığını belirten Dafalla, kardeşlik projesine sıcak baktıklarını, kardeşlik duygusu kapsamında ticari ilişkilerinin de geliştirilebileceğini söyledi.
Ziyarete katılan Cezire Ticaret Odası Başkanı Muhammed Ömer Abdullah da, Isparta ile Cezire arasında özellikle tarım alanında bir çok benzerliklerinin bulunduğunu aktardı.