Antalya'da yapılan 'Türkiye Sudan Ticaret Köprüsü' isimli iş görüşmelerine katılan Sudanlı iş adamının 13'ü Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği (ISİAD)'nın davetlisi olarak Isparta'ya geldi.     

Sudan İşadamları Federasyonu Başkanı Ali Ahmet Dafallah başkanlığındaki heyet ilk olarak Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO)'nı ziyaret etti. ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, heyetin Isparta'ya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu görüşmelerin yeni iş kapılarının aralanmasına vesile olmasını temenni etti.    

 Kaçıkoç, "Kardeş ve dost ülkenin insanlarına hoş geldin diyoruz ve alışveriş yapılması, ticaret yapılması konusunda bir temennimiz var. Bu toplantının sonucunda Isparta ile Sudan arasında bir alışveriş olmasını ümit ediyoruz. Temelleri atılırsa güzel şeyler olacağına inanıyoruz. Isparta'yı kısa sürede de olsa seveceklerini beğeneceklerine inanıyorum." dedi. Sudan İşadamları Federasyonu Başkanı Ali Ahmet Dafallah da Isparta'ya ilk defa geldiğini, kendilerini bir yabancı gibi görmediklerini söyledi. Dafallah, "Biz, bir kardeşlerimizin evine geldik. İslam kardeşliği, öz kardeşliğin bile ilerisindedir. Bu aramızdaki kopukluklar iletişimsizliktendir. İslam kardeşliğine göre ibadet ederken herkese dua ediyoruz. Sadece alışveriş önemli değildir." dedi

Dafallah, kardeşlik projesine önem verdiklerini ticari ilişkilerin de bu şekilde geliştirileceğine inandıklarını belirtti.Sudan Cezire şehri Ticaret Odası Başkanı Muhammed Ömer Abdullah da Cezire'nin Isparta ile bir bir örtüştüğünü, tarımda ileri noktalarda olduklarını söyledi. Abdullah, Ispartalı iş adamlarını Sudan'ın en büyük illerinden birisi olan Cezire'ye davet ettiklerini, özellikle ticari fuarlar davet ettiklerini anlattı.    ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı ise Sudan ve Türk iş adamları arasında doğrudan ticaret köprüsü kurulması, teşvik ve yatırım fırsatlarının belirlenmesi açısından bu ikili görüşmelerin önem arz ettiğini söyledi.     Konuşmaların ardından konuk heyetteki iş adamları Ispartalı iş adamları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.