Sütçüler Belediye Başkanı Mustafa Üstün,ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Küçükyaman,Isparta Belediyesi Meclis Üyesi  Arif Aslan,Sütçüler Belediyesi Meclis Üyesi Süleyman Yurdabak’ın da katıldığı toplantıda,  Erkut Ünveren güven tazeleyerek yeniden başkan seçilirken, İsmail Yurdabak,Serkan Aslan,Süleyman Akıntürk,Mustafa Rıdvan Ertan,Arif Günay,Yaşar Erbil,İsmail Yılmaz,Abdullah Aslan,Emine Ünveren,Özkan Demirel,Arif Aslan,Mevlüt Çevikbaş,Mehmet Ali Çelik ve Ahmet Harmankaya  da yönetim kurulu üyeleri  olarak belirlendi.

Seçim sonrası  yaptığı teşekkür konuşmasında insanların sosyal barışa katkı sağlaması ve birlikten kuvvet doğar düşüncesinden  dolayı  sivil toplum örgütlerinin önemli  bir yeri olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Ünveren, ‘’Isparta’da yaşayan Sütçülerli 20 bin nüfus var,ilimizin nüfusu artıyor ama köylerimiz boşalıyor.Bu kapsamda zaten belediye başkanımız kendisi de çocukluğunda Sütçüler’in havasını teneffüs etmiş o yörenin insanı ve çok iyi biliyor.

Köye dönüş projesi kapsamında çok güzel çalışmalar ve programlar yapıyor.Oradaki mesaj çok güzel.İnşaallah köye geri dönüş olacaktır.Tabii kimisi doğduğu yerde,kimisi doyduğu yerde.’’Orada bir köy var uzakta,gitmesek de görmesek de o köy bizim demiş şair ama gitmediğimiz,görmediğimiz köy bizim değildir.Mutlaka ölümüzü,dirimizi ziyaret edeceğiz,bağlantımızı kesmeyeceğiz.İşte bu sosyal dernekler bunun için ,bu birlikteliği sağlamak,orayla irtibatı devamlı sağlamak için varlar.Dernekçilik, gönüllülük ve fedakarlık isteyen bir iş.İlimizde ne kadar Sütçülerliler varsa onlara ulaşabilmek, siyasi fikrimiz ne olursa olsun onlarla istişare edip yöremize katkı sağlamak  hedefindeyiz.Bu siyaset üstü bir şey.Buradaki ortak amaç Sütçüler sevdasında buluşmak.Bunun için varız. Belediyemizin yetişemediği yerde Sütçüler’in ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz.

Daha önce bizden ayrılmış olan Sütçülerliler Eğitim Derneği kısa adıyla SÜED ile birleşerek, tek çatı altında çalışmalar yapacağımızın müjdesini de şimdiden veriyorum’’ dedi.  SÜDER Başkanı Ünveren, gençlere eğitim bursu  ile beraber  ilk etkinliklerinin Ramazan’da iftar yemeği olacağını,akabinde piknik buluşmaları,geziler gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerle çalışmalarını sürdürecekleri ve  dünyanın en önemli turistik kenti Antalya’nın arka bahçesi konumunda ama keşfedilmeyi bekleyen doğal ve tarihi zenginliklere sahip Sütçüler’in hak ettiği değere kavuşması için gereken tüm gayreti gösterecekleri bilgisini de kaydetti.

‘’Herkese kucak açtığımız müddetçe hem birlikteliği sağlarız,hem de başarıyı yakalarız diye düşünüyorum’’  sözleriyle SÜDER yeni yönetimini kutlayan ve  ilçe için hayırlı olması temennisinde bulunan Sütçüler Belediye Başkanı Mustafa Üstün ‘’Doğma büyüme Sütçülerliyim.1967 yılında Sütçülerde doğdum.Ekmeğimi de Sütçülerde çıkarıyorum.Daha sonra siyasetle tanıştım,11 yıl ilçe başkanlığı yaptım.Halk bizi bırakmadı ve bir dönem de belediye başkanlığı talep etti.Bizde kırmadık vatandaşı.Ben de Sütçüler sevgisi çok fazla.Hizmette 4. Yıla geldik ve bu 4 yıl içerisinde de epey mesafe aldığımızı düşünüyorum.Daha yapacak olduğumuz işlerimiz de var.Onları da kısa zamanda başarırız diye düşünüyorum.Sütçüler yıldızı parlamaya hazır bir ilçe.Önemli olan Sütçüler’in elinden tutulsun,Sütçüler’e müteşebbisçiler gelsin.

Müteşebbisçiler olmadığı için Sütçüler Belediyesi olarak bazı işlere biz giriyoruz.Mesela turizmi ön plana çıkarıyoruz.Çünkü Isparta’da turizmin beşiği bana göre Sütçüler.Sütçüler’de her alanda turizm yapabilirsiniz.Dağ turizmi,yayla turizmi,inanç turizmi,av turizmi,safari turizmi gibi hepsini kapsıyor.Önemli olan bunları gün ışığına çıkarabilmek.İlk basamağı biz yaptık ve iki buçuk yıl mücadele vererek, küçük de olsa 21 aileyi barındırabileceğimiz bir tesis kurduk.Amacıma da ulaştığımı da görüyorum.Çünkü geçen sene baya bir insanımıza hizmet verdik ve %25-30 gibi bir dolulukla çalıştık.Belediyemize kısa zamanda iyi bir kazanım elde ettik.Aşağı yukarı 8-10 kişiyi istihdam ettik.O da çok önemli.Bu adımlarımız 2. ve3. basamaklara da gelecek.SÜDER ‘e çok değer veriyorum,benim için çok önemli.

Çünkü bize yakın ilimizde olan bir derneğimiz.Isparta’da 18-20 bin civarında bir Sütçüler nüfusu var.Biz bu nüfusumuzla birlikteliği sağladığımız zaman Sütçüler’in geleceği çok daha farklı olacaktır. Hizmette yaklaşık 10-11 ayım kaldı.Önümüzdeki dönemde ne olur bilemem ama ,görev yaptığım bu süreçte derneğin bütün sıkıntılarında yanında olacağım ve ne yapılması gerekiyorsa da yapacağım.Bugüne kadar hiç görev istemedim, bana  görev verildi.Verilen görevi de layıkıyla yerine getirmek için de var gücümüzle çalıştık.Yeniden nasip olursa da çalışma alanım çok daha farklı olacak.Sütçüler Belediyesi’ni ekonomik yönden  kalkındırmak için mücadele edeceğim.Çünkü ben ticaretçiyim.Ticaretçi olunca da bazı şeyleri daha iyi biliyorum ve daha iyi görüyorum.Bir de doğma büyüme Sütçüler’de olunca,Sütçüleri tabi daha iyi tanıyorsun.

Geçmişteki belediye başkanları  dışarıda durmuş,daha sonra belediye başkanlığı yapmak için Sütçüler’e gelmiş.Tabii Sütçüler’in her yerini de bilmiyorlar.Bilmediklerinden dolayı da  başarısız oluyorlar.Benden önceki belediye başkanıyla da birlikte çalıştık ama anlatamadım bazı şeyleri.Kendisine anlatamadığım şeyleri ben şu an kendim yapıyorum ve  halkın takdirini alıyorum.Bu dernekte görev almış almamış hiç önemli değil. İnşaallah derneğimizi de ayağa kaldırır,Isparta’da birlikteliği sağlarız diye düşünüyorum’’ şeklinde bir konuşma yaptı. Elif AKGÜL