Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde benzeri çok sayıda tesis kurduğunu hatırlatan Başkan Günaydın, “Bir de çıkmış ben Cumhurbaşkanımızı örnek alıyorum diyor. Sen örnek almıyor onun fikrine karşı geliyorsun” dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in Isparta Belediyesi’nin hizmete açtığı Atatürk Parkı ve Gül Köşkü yatırımların işletim modeline yönelik eleştirilerine çok sert yanıt verdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde iken buna benzer çok sayıda tesis hizmete açıp işlettiğini hatırlatan Başkan Günaydın şöyle konuştu.

“İstanbul’da çok güzel işletmecilik vardır. İstanbul Belediyesinin sosyal işletmeciliği. 1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan burada işletmeler kurmuştur. Sayısız lokanta yerleri, balık lokantaları, halkın rahatlıkla gelebileceği tesisler yapmıştır. Hatta oradaki bazı saraylarımızı köşklerimizi gıda üzerinde işletmeye açmıştır. Halk serbestçe uygun fiyatla buradan hizmet almaktadır. Bende İstanbul’a gittiğim zaman, İstanbul Belediyesinin tesislerini, hem gezerim, hem tarihimizi görüyoruz, hem de mutlu oluyoruz” dedi.

ŞÜKRÜ BEY, CUMHURBAŞKANIMIZI ÖRNEK ALMIYOR

Isparta’da Atatürk Parkı ve Gül Köşkünün aynı mantıkla işletildiğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şu açıklamayı yaptı. “Sayın Şükrü Bey diyor ki ‘Ben 1994’de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek aldım’ diyor. Örnek aldığın da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmuş olduğu bu işletmelerin benzerini Isparta’da biz yapmışız.

Sen önce Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı geliyorsun, fikrine karşı geliyorsun bir de üstelik bir de ben O’nu örnek alıyorum diyorsun. Nasıl örnek alıyorsun. İşte örnek burada, tenkit ettiğin Atatürk Parkı’nda, tenkit ettiğin Gül Köşkü’nde. Halkla rekabet değil, halka kalite üreten ve arkasından da esnafımızı kaliteye yönlendiren örnek bir tesistir. Lütfen örnek aldığınız kişiyi tenkit etmeyin, Tayyip Erdoğan’ı tenkit etmeyin ve bizim bu yaptıklarımızı da ancak sen bu konuyla ilgili biliyorsan, düşünüyorsan, çok güzel bir şekilde bol bol yatıp kalkıp Isparta Belediyesine ve Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etmen gerekiyor”