SDÜ Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) 20 Mayıs Cumartesi günü Türkiye Saati ile (TSİ) 11: 00’de 8 ülkede gerçekleştirilecek. 12 merkezde yapılacak sınava yabancı uyruklu 898 öğrenci katılacak. SDÜ, 2017- 2018 Akademik Yıl’da yaklaşık 600 yabancı uyruklu öğrenci kabul edecek. SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, bugüne değin 497 yabancı uyruklu öğrenci mezun ettiklerini söyledi. Ayyıldız, şu anda ise SDÜ’de 92 ülkeden 1.913 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim- öğretim aldığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler Gibi

SDÜ Yabancı YÖS maratonu başlıyor. SDÜ, Türkiye’nin de dâhil olduğu 8 ülkede; 12 merkezde sınav gerçekleştirecek. Sınava 898 yabancı uyruklu üniversite adayı katılacak. Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, 20 Mayıs Cumartesi günü eş zamanlı gerçekleştirilecek sınava tüm unsurları ile hazır olduklarını söyledi. Çalışmaların tüm süreçlerinin kamera ile kayıt altına alındığını ifade eden Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, “güvenilirliği yüksek bir maratonun yeni etabına başlıyoruz. Yüz akı ile 2017- 2018 Akademik Yıl’da kabul edilecek yabancı uyruklu öğrencileri seçeceğiz” dedi. SDÜ’nün şu ana değin 205’i kız 292’si erkek olmak üzere 497 yabancı uyruklu öğrenci mezun ettiğine değinen Ayyıldız, şu anki tabloyu da şöyle özetledi:

“Şu anda Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) 92 ülkeden 1.913 yabancı uyruklu öğrenci eğitim- öğretim alıyor. SDÜ’nün uluslararasılaşma stratejisini sağlıklı bir şekilde yönetmeye devam ediyoruz. 2017- 2018 Akademik Yıl’da önlisans ve lisans programlarına da yaklaşık 600 yabancı uyruklu öğrenci kabul edeceğiz.”

8 dilde soru hazırlandı

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, 20 Mayıs Cumartesi günü TSİ 11: 00’de, Türkiye, Almanya, Avusturya, Belçika, Yunanistan, İran, Azerbaycan ve Endonezya’da 12 merkezde YÖS’ün  gerçekleştirileceğini söyledi. 27 Şubat- 2 Mayıs tarihleri arasında online şekilde 898 adayın müracaat ettiğini dile getiren Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, süreçleri şöyle analiz etti: “Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça,  Arapça, Endonezyaca ve Farsça olmak üzere 8 dilde soru kitapçığı hazırladık. 80 soru var. Bunların 20’si Genel Yetenek, 60 soru ise Temel Beceri. Süre 120 dakika.”

Sınav 8 ülkede, 12 merkezde gerçekleştirilecek. Eş zamanlı başlayıp sona erecek sınav Türkiye Saati İle (TSİ) 11: 00’de. Sınavın soruları 22- 26 Mayıs’ta yayınlanacak. Sonuçlar ise 5 Haziran 2017 tarihinde açıklanacak.

Üniversiteler arası denklik uygulanıyor

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’nı Türkiye’de başka üniversitelerin de yaptığını söyledi. Bu kapsamda SDÜ’nün bazı üniversitelerin yaptığı YÖS’ü tanıdığını anlatan Ayyıldız, sözlerine şöyle devam etti: “YÖS ile öğrenci kabul eden üniversiteler  SDÜYÖS puanını  tanıyor. Karşılıklı tanıma söz konusu. Bu bağlamda ‘X’ üniversitesinin yaptığı YÖS’ü kazanan yabancı uyruklu bir öğrenci SDÜ’yü de tercih edebilir. Aynı şekilde SDÜYÖS puanına sahip bir öğrenci farklı bir üniversiteyi de tercih edebilir.”

Tüm süreçler için bilgi ve takip adresleri:

https://yosbasvuru.sdu.edu.tr

http://www.sdu.edu.tr