Süleyman Demirel Üniversitesi olarak, Anayasa Mahkemesi’nin, Devletimizin 2016'da teröre ve hendek olaylarına karşı meşru şekilde yürüttüğü mücadeleleri "kasıtlı ve planlı bir kıyım, bilinçli sürgün politikası, bölge halklarına yönelik bir katliam, devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddet" olarak adlandıran sözde barış bildirisine imza atan akademisyenlerin eylemlerini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirerek, ceza almalarının "hak ihlali" olduğu yönünde verdiği kararın kamu vicdanını zedelediğini düşünüyoruz.

Evrensel hukuk ilkelerinin hiçbir şekilde terörü desteklemediğini aksine insan haklarını savunduğunu biliyor ve inanıyoruz.
Uzun yıllardır büyük bir azim ve kararlılıkla devletimiz ve milletimizce sürdürülen terör mücadelesinin sonucu olarak önemli yollar kat eden Türkiye, bu anlamda diğer dünya ülkelerine de örnek olmaktadır.

Süleyman Demirel Üniversitesi, Anayasa Mahkemesi’nin kamu vicdanını sekteye uğratan değil aksine insan haklarını destekleyen yönde kararlar alması gerektiğine inanmaktadır. Üniversitemiz, devletimizin terörle mücadele için gerçekleştirdiği tüm çalışmaların ve uygulamaların daima yanındadır. Kamuoyuna arz ederiz.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü