Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Acar, SDÜ Rektörlüğü için adaylığını açıkladı.
    
Acar, düzenlediği basın toplantısında, 18 yıllık geçmişe sahip üniversitenin birçok üniversiteye göre çok iyi konumda olduğunu, daha iyi olabilmesi için de bu bayrak yarışında yer almak istediğini belirtti. Acar, üniversitelerin; bilginin üretildiği, paylaşıldığı, üretime aktarıldığı üniversal yerler, akademik ve bireysel özgürlüğün tesisine katkı sağlayan, insanı olgunlaştıran, sorumluluklarını ve bilincini geliştiren kurumlar olduğunu kaydetti.
    
Süleyman Demirel Üniversitesi'nin kuruluşundan beri çeşitli birimlerinde ve birçok yönetim kademesinde görev yaptığını anlatan Acar, gelecek odaklı, insan temelli hizmet anlayışını hep birlikte gerçekleştirmek, yönetimdeki tecrübelerini üniversite rektörlüğüne taşımak istediğini vurguladı.
    
Üniversiteyi önce Isparta'nın sonra da ülkenin tüm kurumlarıyla ilişkilerini en üst düzeyde tutarak herkesin gurur duyacağı bir kurum haline getireceğini aktaran Acar, sözlerine şöyle devam etti:
   
  ''Her tür görüş, öneri, düşüncenin barış ve hoşgörü içinde dile getirilebildiği, çok sesli, özgür, adil ve şeffaf bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz. Amacımız üniversitemizi akademik camiada ve halkımız nezdinde görünür, bilinir ve icraatlarıyla daha da tanınır hale getirmektir. Amaçlarımızdan bir diğeri ise ülkemizin öncü üniversitelerinden biri olan Süleyman Demirel Üniversitesi'ni dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olmasını sağlamaktır.''