9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in adı, memleketi Isparta'da bugüne kadar üniversite, havalimanı, organize sanayi bölgesi, okul gibi pek çok yere verildi.

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Demirel, memleketi Isparta için de önemli bir isim. Atabey ilçesine bağlı İslamköy Mahallesi'nde dünyaya gelen Demirel'in adı, ildeki pek çok kurum ve yerde yaşatılıyor.

ÜNİVERSİTE

Demirel'in ismini taşıyan kurumların başında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) geliyor. 1992 yılında kurulan üniversitenin ambleminde Isparta gülünün yanında Demirel'in imzasını bulunuyor. Üniversitenin internet sitesinde Demirel'in, "Isparta'da kurulan üniversite benim adımı taşımaktadır. Benim adımın olduğu yerde de birincilik vardır" şeklinde sözlerine yer veriliyor. Demirel, adını taşıyan üniversitede birçok kez akademik yıl açılışına katıldı, öğrencilere ilk dersi verdi.

DEMİREL'İN ADINI TAŞIYAN LİDERLİK MERKEZİ KURULACAK

Bünyesinde olan 18 fakülte, 3 yüksekokul, 20 meslek yüksekokulu, 6 enstitüsü ile 46 araştırma uygulama merkezinde eğitim gören 70 bin öğrencisi bulunan SDÜ'de gelecek dönemde Süleyman Demirel adını taşıyan "liderlik merkezi" kurulması planlanıyor.

HAVALİMANI

Süleyman Demirel adını taşıyan diğer önemli yer, kentteki havalimanı. 1997 yılında hizmete giren Süleyman Demirel Havalimanı'nın 5 bin 400 metrekare iç ve dış hat ortak kullanım alanında yılda 1,5 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitesi bulunuyor.

ORGANİZE SANAYİ

Isparta'daki organize sanayi bölgesinin adı da 9. Cumhurbaşkanının ismini taşıyor. Gönen ilçesindeki Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi, 2003 yılında hizmete girdi. Demirel'in adı, Isparta'da ayrıca pek çok bulvar, cadde, mahalle, okul ve kongre merkezine de verildi.

Bunlardan bazılarının isimleri şöyle:

"Senirkent ilçesinde Süleyman Demirel Bulvarı ve Süleyman Demirel Mahallesi, Gönen ilçesinde Süleyman Demirel Ortaokulu, il merkezinde Süleyman Demirel Caddesi,Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı ve Süleyman Demirel Fen Lisesi, Uluborluilçesindeki Süleyman Demirel Bulvarı."