Cumhurbaşkanı Demirel Vefatının 2.Yıldönümünde anılıyor. Belediye İslamköy’e otobüs kaldırıyor.

9. Cumhurbaşkanı hemşehrimiz merhum Süleyman Demirel, ebediyete intikalinin ikinci yıldönümünde kabri başında düzenlenecek devlet töreni ile anılacak. Aynı günün akşamında Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesinde Mevlid-i Şerif okutulacak ve iftar yemeği verilecek. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 17 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek tören ve iftar yemeği için İslamköy’e saat 13.00’dan itibaren belediye altında bulunan Endüstri Meslek Lisesi önünden gün boyu otobüs seferlerinin düzenleneceğini açıkladı. Günaydın, “Rahmetli Cumhurbaşkanımız ile geçmişte çok teşviki mesaisi olan ve hatıraları bulunan bir kişiyim. Kendisine Allah’tan gani gani rahmet diliyorum, huzur içinde yatsın. Bende halkımızı cumartesi günü düzenlenecek anma ve Mevlid-i Şerif ile iftar yemeğine davet ediyorum. Halkımız için saat 13.00’dan itibaren gün boyu İslamköy’e otobüs seferlerimiz olacak” dedi.   
9.Cumhurbaşkanı hemşerimiz merhum Süleyman Demirel vefatının ikinci yıldönümünde çeşitli törenlerle anılacak. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın iki gün sürecek olan programlara ilişkin bilgiler verirken, Ispartalı vatandaşları düzenlenecek törenlere ve iftar yemeği ile Mevlid-i Şerife davet etti.  

Buna göre 16 Haziran Cuma günü ilk program saat 14.30-16.00 saatleri arasında adını taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesinde gerçekleştirilecek. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından panel ile devam edecek. Panele Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Tanju Tosun ‘Türk Siyasal Hareketinde Süleyman Demirel’, Prof. Dr. Gülsün Erdoğan Tosun ‘Süleyman Demirel’in iletişim dili’ konularında panel verecek. Yine ünlü gazeteci-yazar Yavuz Donat’ta ‘Demirel’le Yaşayıp Gördüklerim’ konusunda yaşananları aktaracak. Program Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezinde düzenlenecek. 

17 Haziran Cumartesi günü ise 9.Cumhurbaşkanı Hemşehrimiz merhum Süleyman Demirel için kabrinin bulunduğu İslamköy-Çalcatepe’de devlet tarafından bir anma töreni düzenlenecek. Saat 13.30’da başlayacak olan anma töreninde çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve aile yakınlarına taziyelerin sunulması ve duaların okunması yer alacak. Aynı günün akşamında ise saat 19.00’da Demirel Vakfı tarafından, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesinde Süleyman Demirel için Mevlid-i Şerif okutulacak ve iftar yemeği verilecek.