Sürat Kargo Genel Müdür Yardımcısı Ümit Değer, doğada eriyebilen poşete geçtiklerini söyledi. Değer, çevreye karşı olan sorumluluk ve duyarlılıklarının kendilerine bu kararı aldırdığını belirtti.

   Petrol türevi olan polietilenden üretilen naylon poşetlerin daha ucuz olduğu için fazla miktarda tüketildiğini ifade eden Değer, "Bir naylon poşetin doğada tümüyle yok olması için yüzlerce yıl geçmesi gerekiyor. Naylon poşetlerin sadece yüzde biri geri dönüştürülüyor, yüzde 99'u ise doğaya atılıyor ve doğada bozulmaya başladıklarında çevreye zararlı kimyasal maddeler yayarak toprağa, suya karışarak besin zincirini de kirletiyor." dedi.

    Sürat Kargo Genel Müdür Yardımcısı, kullanmaya başladıkları kargo poşetlerinin doğada çok daha kısa sürede yok olduğunu aktardı. Değer, şunları söyledi: "Bio bozunur özellikli malzemelerden üretilen kargo poşetleri, doğaya terk edildiğinde mikroorganizmaların, ısının, nemin, güneş ışığının ve oksijenin bulunduğu ortamlarda parçalanıp 12-24 ay içerisinde tamamen toprağa karışıyor.

Diğer poşetlerin ise doğada tamamen kaybolması 400 yılı buluyor. Sürat Kargo olarak günlük binlerce dosya faturası kesiyoruz. Çevreye karşı olan sorumluluk ve duyarlılıklarımız bize bu kararı aldırdı."