Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın eski İl Özel İdare alanında uygulamak istediği otopark projesi için İl Genel Meclisine verdiği süre yarın doluyor. Son olarak Otel İsparta ile takası gündeme gelen alanla ilgili şuana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski İl Özel idare alanını üstü yeşil alan altını ise otopark yapmak için harekete geçmiş hatta projesini bile çizdirip İl Genel Meclis Üyelerine yaklaşık 2 saat boyunca bunu anlatmıştı. İl Genel Meclis üyelerinden Fevzi Özdemir ise burada hak kaybı yaşanacağını ileri sürerek Otel İsparta ile bu alanını takas edilmesini teklif etmişti. Başkan Günaydın bu konu araştırma yapılmasını istemiş ve ortak bir komisyon marifetiyle sonuca ulaşılması hedeflenmişti.

TAKASLA İLGİLİ AÇIKLAMA DA YAPILMADI

İl Genel Meclisi olağanüstü toplantısına katılan Başkan günaydın, anlaşma sağlanamayınca konuşmasının sonunda yılsonuna kadar bir şey yapılmazsa kendi alanlarına kazmayı vuracağını ileri sürmüştü. Günaydın'ın vermiş olduğu süre yarın doluyor. Şu ana kadar herhangi bir yetkiliden takas konusunda ya da başka bir çözüm konusunda herhangi bir açıklama gelmedi.

ESERLERİMİN KONUŞULMASINI İSTİYORUM

Öte yandan Başkan Günaydın, görevi süresi içerisinde İsparta'ya kalıcı eserler bırakmak istediğini belirtmiş ve bunun yüzyıllarca konuşulmasını istediğini duyurmuştu. Bu yönde çalışma yaptığını bildiren Günaydın, şehri rahatlatacak, kimliği olacak bazı eserleri kazandırmaya gayret ettiğini ifade etmişti.