Isparta'da yaşayan Salih Takmaz(25), gülme krizi hastalığı yüzünden iş bulamadığı gerekçesiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurdu.         

    Takmaz, kısa bir süre önce kulak ameliyatı geçirdiğini ve 6 aydan bu yana işsiz olduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi. Siirt'te askerliği sırasında 17 kişilik bir timle teröristlerle girdikleri çatışmada 6 arkadaşını şehit verdiğini ifade eden Takmaz, ilerleyen aylarda kendisinde istem dışı garip rahatsızlıklar hissetmeye başladığını söyledi. Sonrasında gülme krizine yakalandığını ifade eden Takmaz, Gülhane Askeri Tıp Akademisi(GATA)'nde tedavi görerek bir çok ilaç kullandığını; ancak rahatsızlığının geçmediğini kaydetti. Gülme krizinin 45 dakika sürdüğünü ifade eden Takmaz, "Bu sırada babamı kesseler umurumda değil. Hiç bir şey düşünemiyorum. Bu yüzden uzun süreli bir iş bulamıyorum. En son dönercide 20 gün çalışabildim. Hem iş hem de hastalığımın tedavisi konusunda yardım istiyorum." dedi.   

         Salih Takmaz, iş bulamadığından sokaklardan topladığı hurdaları satarak evine ekmek götürmeye çalıştığını ifade etti. Takmaz, "Ancak bir hafta önce rahatsızlandım. Kulağımdan ameliyat oldum. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz." diye konuştu.    

        Seval Takmaz, eşinin gülme krizi hastalığı sebebiyle uzun süreli bir iş bulamadığını söyledi. Takmaz, "İşe giriyor ancak kısa bir süre sonra çıkartılıyor. Eşim gülmeye başladığında bu yaklaşık 45 dakika ile bir saat arasında sürüyor. Bu sürede ne yaparsanız yapın fayda vermiyor. Bu da toplumda, çalıştığı iş yerinde beni ve eşimi zor durumda bırakıyor." diye konuştu.   

          Evlerinin kira olduğunu ve iki çocuk sahibi olduklarını ifade eden Takmaz, kira, elektrik ve su borçlarını ödeyemediklerini, çocuklarına da mama parası bulamadığını belirtti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na dilekçe yazarak müracaatta bulunduklarını ifade eden Takmaz, hallerinin perişan olduğunu eşinin de tedavi edilmesi konusunda yardım beklediklerini kaydetti.