AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e CHP Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan’ın suçlayıcı açıklamaları ile ‘Demirel ömrünün son yıllarında oyunu CHP’ye verirdi’ açıklamaları soruldu. Bilgiç, seçim sürecinde kendisine yönelik eleştirilere karşı sessiz tutumunu bozdu, Ceyhan’ı hedefine aldı. İşte Bilgiç’in o açıklamaları:

DENGESİNİ YİTİRMİŞ

NE KONUŞTUĞUNU BİLMİYOR

Çok muhatap almak istemiyorum. Çünkü karşımızdaki kişi herhangi bir şekilde aday bile olsa gördüğüm kadarıyla tamamen dengesini yitirmiş, ağzından çıkanın ne olduğunu bilmeyen, söylediğinin ne olduğunu bilmeyen 1965 doğumlu biri. Ağzını açtığında her yere saldırıyor. Ağzını açtığı zaman her türlü yalanı arka arkaya sıralamak noktasında hiçbir utanç dahi duymuyor, yüzünün kızardığını bile görmüyorum. Böyle bir insanı muhatap almayı dahi düşünmüyorum. Kendisi kısa donla gezerken biz bu siyasetin içerisindeydik. Bir de çıkıp utanmadan ‘biz Sadetten amcanın yanına giderken kuru fasulye yerdik, o orada haylazlık yapardı’ diyor. Önce yaşına, başına, yerine bakacak. Ondan sonra durup-düşünecek. ‘Ben ne s söylüyorum’ diye düşünmesi lazım. Ben 11 yıldır parlamentonun içerisindeyim.

ISPARTA İLK KEZ BU KADAR

SEVİYESİZ BİR ADAY GÖRÜYOR

Bugüne kadar Isparta’ya gelen milletvekili adayları içerisinde bu kadar düşük bir seviyeye ilk kez şahit oluyorum. Bugüne kadar Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi’nde her zaman demokrasinin mücadelesini vermiş bir insan için ‘son yıllarında oyunu CHP’ye verirdi’ demek çok yanlış. Onunla birlikte sandığa mı giriyormuş. Sayın Demirel, ‘Mustafacım gel ben artık karar verdim CHP’ye oy veriyorum’ mu demiş. Cevap veremeyecek bir insanın arkasında kirli bir siyaset yapmak, oy devşirmeye kalkmak çok yanlış. Ben söyleyecek bir şey bulamıyorum. Ama Ispartalı kardeşlerim, hele hele Demokrat Partili, Adalet Partili, Doğru Yol Partili kardeşlerim 24 Haziran’da gereken cevabı verecektir. Sayın Demirel’i çocukluğumdan beri tanırım, benim nikah şahidimdi. Babamın dava arkadaşıdır, yol arkadaşıdır. Zaman zaman ayrı düşmüşlerdir, zaman zaman birlikte olmuşlardır. Ama hiçbir zaman milli menfaatlerden uzak düştüklerini düşünmüyorum.  Sayın Demirel’in bugüne kadar darbelerin destekleyicisi olmuş vesayet sisteminin içerisinde olmuş bir yapıya gidip oy vereceğini ihtimal vermiyorum. “

EN AZINDAN SEVİYESİNİ KORUYOR

Isparta Milletvekili Bilgiç, İYİ Parti Adayı Aylin Cesur’un da Demirel’e yönelik propaganda taktiğine yönelik olarak şu açıklamayı yaptı:

“Aylin hanım ‘ben kızıyım’ diyor. Aralarındaki ilişkinin durumunu bilmem mümkün değil. Biz her zaman geçmişimize de geleceğimize de sahip çıktık. Çıkmaya da devam edeceğiz. Kim siyasetini nasıl yapmak istiyorsa yapar. Ama siyasetini bu şekilde yaparken hiçbir zaman hanımefendiliğini, nezaketini yitirmeden, seviye kaybı olmadan siyasetini sürdürüyor. Ona diyecek bir şeyimiz yok. Bütün propagandasını rahmetli Demirel ve onun hizmetlerine dayandırıyorsa kendi taktirleridir.”