Şoförler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tural, Türkiye'de binlerce ticari aracın yenilenmesini sağlayan ÖTV muafiyetinin 2017'den 2019'a kadar uzatılmasında Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in etkili olduğunu söyledi.
 
Şoförler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural, ticari araçların yenilenmesine vesile olan ÖTV düzenlemesinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Bilgiç'in hakkının ödenemeyeceğini söyledi. Düzenlemenin ilk çıktığında ticari araç sahiplerine Haziran-2017'ye kadar süre tanındığını anlatan Tural, "Türkiye Şoförler Federasyonu Yönetim Kurulu olarak bu konuyu değerlendirdiğimizde sürenin çok sıkıntılı olduğunu ve hiçbir taksicinin bu süre içerisinde aracını yenileyemeyeceğini mütalaa ettik. Sayın Genel Başkanımızla birlikte Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımızı ziyaret ettik ve orada bulunan Maliye Bakanımızı süre uzatımı konusunda ikna ettik. Ve Türkiye Şoförler Federasyonu, 560 bin üyesine Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in destekleriyle ÖTV muafiyeti 2019'a kadar uzatılmıştır' denilerek mesaj çekilmiştir. Bu bir Ispartalı olarak bizleri gururlandırmıştır" dedi.

ESNAF VE SANATKARIN HİZMET YÜZÜ: BİLGİÇ

Şoförler Federasyonu Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tural, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yönetmelik hazırlanırkan araçların değişimi için 30.6.2017'ye kadar süre verilmişti. Türkiye Şoförler Federasyon tarafından 30.06.2017'nin çok kısa olduğu, ticari taksilerin değişimi konusunda sıkıntı yaşacağını mütala ettik. Ankara'da Isparta'da siyasetini temsil eden, Türkiye'de de esnaf ve sanatkarın hizmet yüzü olan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımızla görüşmem istendi. Genel Başkanımızın yanında sayın milletvekillimizi aradım. 'Hemen bekliyorum' dedi ve kabul etti. Hastanın ayağına doktor gelir dedikleri gibi sayın vekilimiz, Maliye Bakanımızla toplantı halindeyken ziyaretimizi yaptık. Ve hemen konumuzu aktardık. Maliye Bakanımız da 'Süreyya beyden gelen talep bizim için önemlidir' diyerek Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında önerge verilmesini isteyerek uygulamanın 2019'a kadar uzatılmasını kabul etti. Biz kendisiyle bir kez daha gurur duyduk. Hemen yasallaştığı gün Türkiye Şoförler Federasyonu'ndan Türkiye'de 560 bin üyesine mesaj çekilerek bu yasanın 2019'a uzatıldığını bildirdik. Ama orada Isparta Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in destekleri ifadesi kullanıldı. Bu bizi bir kez daha gururlandırdı."

VALİ: SÜREYYA BİLGİÇ ISPARTA İÇİN MARKADIR

Vali Şehmus Günaydın da törende Milletvekili Bilgiç'e övgüler yağdırdı. Bilgiç'in Isparta için bir değer ve marka olduğunu belirten Günaydın, şöyle konuştu:

"Şoförler Odamısı Başkanımızın ifade ettiği gibi bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu olayın gerçekleşmesinde emek veren, katkı veren, destek veren herkes şunu çok iyi biliyor ki sadece Ispartamıza değil, sadece şoför esnafımıza değil bir çok sektöre önemli katkılar sunulmuştur. Hükümetimizin istihdamı artırmak için ortaya koyduğu çalışmalardan birisi ÖTV indirimidir. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımızın değerli katkıları çok açık şekilde ortaya kondu. Süreyya bey ülkemiz için Ispartamız için bir değer, bir markadır. Az önce makamda oturuyorduk, bir yatırımcının sorunu vardı. Sorunu çözecek kurumun temsilcisi de oturuyordu. Sorun gündeme gelince ikimizin de tepkisi aynı oldu. Biz burada yatırımcının önünü açacak her türlü kolaylığı sağlamamız gerekiyor. 'Şu var, bu var, bekleyelim' lüksünde olmamalıyız.

Yapılabilecek herşeyi yapacağız.  Bir hedef ortaya koyduk. 300 milyon dolar ihracat hedefimiz var. Bunun gerçekleşmesi için ayda en az 1 grup ile biraraya geliyoruz.

Mermerciler, gül yağı üreticileri, domates üreticileri ile toplantılar yaptık. Her gün yaptıklarımızın üzerine bir şeyler koyarak mesafe almak zorundayız. İnşallah bu ülkenin, milletin önü açıktır. 15 Temmuz bunu gösterdi. Bu ülkenin önünde hiç bir güç engel olamayacaktır. Bu büyük millet her türlü engeli yenecek kararlılıkta ve azimliktedir. Isparta olarak üretimi ve istihdamı destekliyoruz. Hükümetimiz yeni taksi imkanı sağladık. Zaman, yakıt tasarrufu, çevreye katkı olayları gerçekleşmiş olacak. Herkese teşekkür ediyorum."
    
Esnaf, bu ülkenin en temel taşıdır

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de konuşmasında şunları söyledi:

"Başkana (Ahmet Tural) teşekkürleri için teşekkür ediyorum. Zaten bu bizim görevimiz. Esnafımız bu ülkenin en temel taşlarından bir tanesi. Bizlere düşen de her daim onların adına temsilci olmak, sorunların çözümü noktasında takipçi olmaktır. Güzel bir hizmet oldu. İnşallah daha konforlu, daha güvenli taksilerle şoför esnafımız vatandaşlarımıza hizmet edecekler. Şehrin görünümü açısından son derece önemli. Daha medeni ortamda bu hizmet verilecek. Eskiyen araçlar güven noktasında sıkıntılar  yaşatabiliyor. Esnafımız için hayırlı ve uğurlu olsun, bereketli kazançlara vesile olsun. Esnafımızın pek çok sorunu var. Esnafımızı sürekli desteklemek adına pek çok düzenlemeler yaptık. Yasal düzenmeler yapıyoruz, yönetmelikler, borç yapılandırması gibi konularda destekler veriyoruz. Yaşayan bir organizasma her zaman yeni ihtiyaçlar ortaya çıkacaktır. En azından 2019'a kadar Ankara'dayım, kapım her zaman  sizlere açıktır."

Vefat eden taksici esnafı için mevlit

Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası, Ramazan Ayı vesilesiyle dün cuma namazına müteakiben Ulu Camii'de vefat eden taksici esnafı için mevlit okuttu. Cuma namazı öncesinde mevlit okutulurken, namaz çıkışında da cemaate helva ikram edildi. Şoförler Odası'nın mevlit programına Vali Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, daire müdürleri, oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.