30 Mart seçimleriyle Isparta Merkez'de olduğu gibi kendi memleketi olan Şarkikaraağaç'ı kaybeden Süreyya Sadi Bilgiç, Şarkikaraağaç'ı tekrar almak istiyor. İşte bu noktada 2014 Mart ayında yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde BBP'den Şarkikaraağaç Belediye Başkanı seçilen İsa Çarkacının, AK Parti saflarına katılması gündeme geldi.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'e olan yakınlığı ile de dikkat çeken Çarkaca'nın şu anda düşünce ve karar aşamasında olduğu da elde edilen bilgiler arasında.

Yıllardır Milletvekili çıkaran ve hep iktidardan yana olduğu halde bir köyü andıran Şarkikaraağaç, birkezde Çarkacı aracılığıyla İktidarın nimetlerinden faydalanmayı denemek istiyor. Bu yüzden Şarkikaraağaçlıların da bu düşünceye olumlu baktıkları iddialar arasında yer alıyor.

Aslen Şarkikaraağaç'lı olan AK Parti Milletvekili Bilgiç'te ilçeye uğradığı zamanlarda Beiediye Başkanı İsa Çarkacı'yı ziyaret ediyor ve görüş alışverişinde bulunuyor. 16 Kasım 2014 Pazar Günü de AK Parti  Şarkikaraağaç İlçe Başkanlığının Olağan Genel.Kurulu var.        

Belediyenin resmi internet sitesinden kurumsal yapıları hakkında yazılı açıklaması bulunan İsa Çarkacı'nm açıklaması da dikkat çekiyor. İşte o açıklama;

SEVDAMIZ ŞARKİKARAAĞAÇ HEDEFİMİZ BÜYÜK ŞARKİKARAAĞAÇ İDEALİMİZ ÜRETKEN BELEDİYECİLİK

Üretken belediyecilik; Hizmet üretimini ve üretime etki eden ilçenin kaynak yönetimini ilçede yaşayan herkesin, bedenen,ruhen ve sosyal açıdan tam bir iyilik halinde olması amacına göre planlayan bir belediyecilik anlayışıdır.

ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ

-İlçe sakinlerini refah içinde olmalarını
-Güven ortamında yaşamalarını, 
-İlçeye karşı bir sevgi ve aidiyet beslemelerini,
-Özgüvenlerini sağlamalarını ve kendi özellikleri ile ilçeyi var etmelerini sağlamayı amaçlamaktayız.

Üretken belediyecilik tüm kaynaklarını ilçenin refahı için üretkenliğe yönelik düzenler ve yatırımlarını üretimi desteklemek için kurgular.Bütünü kucaklayıcı yaklaşım kent insanın tüm sosyal, fiziksel ve kültürel özelliklerini bir bütün olarak ela alır.planlamalarını ilçeyi çağdaş bir yapıya  ilçe sakinlerini yaşantısını gerçek bir kentliye dönüştürmek üzere hazırlar.Hizmetlerin ilçe sakinlerinin tüm özelliklerini ve bu özelliklerin etkileşimlerini göz önüne alarak üretir.Bütünü kucaklayıcı yaklaşım yerel yönetimleri halka bütün olan ve ihtiyaçlarını yakından takip ederek karşılayan birer hizmet
birimi olarak görüyoruz.

Birlikte yönetim; Şarkikaraağac'ımızın ihtiyaçlarının tespiti, proje geliştirme, uygulama ve hizmet etkinliğinin ölçümü adımlarında ilçe sakinlerinin algısı ve katılımını göz önüne alan, geri bildirimleri bir gelişim aracı olarak gören ve ilçedeki tüm üretim değişim ve dönüşümleri ilçe sakinlerinin hayatında oluşturduğu olumlu etki üzerine kurgulayan anlayıştır. Şarkikaraağaç Belediyesi olarak yerel yönetim anlayışımız, üretkenlik, bütünü kucaklama, birlikte yönetim, Halka ve Hakk'a hesap verebilen bir yaklaşım üzerine kurulmuştur" şeklinde ki açıklamada güç vurgusu yapılıyor. Tüm bunların yapılabilmesi içinde Ankara'dan destek şart. Bunlar göz önüne alındığı. zaman ise Çarkaca'nın AK Parti'ye geçmesi kaçınılmaz gözüküyor.