5 Dönemdir Seçilen Muhtarın Karşısına Bu Seçimde Aday Çıkmadı 5 Dönemdir Seçilen Muhtarın Karşısına Bu Seçimde Aday Çıkmadı


Isparta İl Tarım ve Orman Müdürü Eyüp Adıgüzel, Sütçüler’in seracılıkta faaliyetlerin yaygınlaştırdığını belirterek, “Örtü  altı  yetiştiriciliğinin  gelişmekte  olduğu  İlçede  216  adet  sera  ile  312  dekar  alanda  üretim yapılmaktadır. Seracılığın en yaygın olduğu köyler Çandır, Yeşilyurt ve Şehlerdir. Mevcut seralarda yaz döneminde; başta domates olmak üzere salatalık, biber, fasulye, patlıcan, çilek, kış döneminde ise; marul başta olmak üzere roka, tere, maydanoz, ıspanak, pırasa gibi ürünler yetiştirilmektedir.
En  fazla  üretimi  gerçekleştirilen  domates  fideleri  mart  ayında  dikilmekte  olup,  çeşitlere  göre değişmekle  beraber  hasat  haziran  ortası  başlayıp  eylül  ortasına  kadar  devam  etmektedir.  Genelde domates  hasadı  bittikten  sonra ikinci  ürün  olarak marul  üretilmektedir. Marul  fideleri  dikimden  45-60 gün sonra hasat edilmektedir. Üretilen ürünler yakın olması ve pazarlama olanaklarının daha fazla olması sebebiyle çoğunlukla Antalya'da pazarlanmakla birlikte, talebe göre Isparta iç piyasasında, semt pazarlarında da satılmaktadır. Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreten çiftçiyi desteklemeye ve üreticinin yanında olmaya devam edecektir” dedi.