Sütçüler ilçesinde hayırsever Altunbaş ailesinin yaptırdığı Atatürk Anıtı ve Şehitler Abidesi, törenle açıldı.

Törene, Isparta Valisi Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Sütçüler Garnizon Komutanı Üsteğmen İbrahim Coşkun, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Sadık Altunbaş, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale ziyareti sırasında gördüğü anıtlardan etkilendiğini ve ailesinin adını taşıyan anıtı, Sütçüler'de yaptırmaya karar verdiklerini söyledi. Altunbaş, ilçe yöneticilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Isparta Valisi Memduh Oğuz da, Miryekefalon Savaşı'nın bölgede yapıldığını hatırlatarak, ''Bu topraklarda yaşayan hemşehrilerimiz bütün ülke genelinde olduğu gibi şehit ve gazinin değerini çok iyi bilir. Vefa borcunu her zaman yerine getirir.

İşte bunun en güzel kanıtı, bu güzel anıttır'' dedi.
Açılışın Anneler Günü'nde yapılmasının da hoş bir tesadüf olduğunu ifade eden Oğuz, başta Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere tüm annelerin bu özel gününü kutladığını belirtti.

Açılış töreninin ardından Vali Oğuz ve beraberindekiler çeşitli ziyaretlerde bulundu.