Belediye Meclisi, 2018 Mali yılı Gelir Tarifesinin su bölümünde değişiklik yapan ve kamu kurum ve kuruluşların su ücretlerinin kanunen düşürülmesini öngören Tarife Komisyonu raporunu kabul etti. 

Belediye Meclisi’nin Ocak ayı son olağan toplantısı dün gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonunda Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında yapılan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. 

RESMİ KURUMLARIN SU FİYATLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Buna göre; gündemin dördüncü maddesinde bulunan; 2018 yılı Gelir Tarifesi içinde su bölümünde değişiklik yapılmasının görüşülmesi konusu ele alındı. Konu ile ilgili olarak Tarife Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Gürsan Taştekin tarafından okundu. Söz konusu raporda; “5393 Sayılı Belediyeler Kanununa ek madde eklenmiştir. Bu madde de; ‘Kamu kurum ve kuruluşlarının uygulanması ve atık su tarife ücreti tüketim miktarına bakılmaksızın sabit tarife ücreti olarak belirlenir ve konutlar için belirlenen en düşük su ve atık su tarife ücretinin yüzde 50 fazlasını geçemez. Belediyelere temiz şebeke kuyu hizmeti vermediği ve yerleşim yerlerindeki kamu kurumlarından herhangi mir ad altında ücret talep edemez. Kamuya ait eğitim kurumları yurtlar, okul pansiyonları ve hastanelerden abonelik, açma kapama, bağlantı, teminat, güvence bedeli, katılma payı ve benzeri ad altında herhangi bir ücret talep edilemez’ hükmü yer aldığından dolayı bu kanuna istinaden su tarifesindeki çalışmamız tamamlanmış olup, buna göre; Özel Okul ve Kreşlerin kullandıkları suyun tonu 3 lira 44 kuruştan 1 lira 50 kuruşa düşürülmüştür. Ayrıca; Resmi daireler, resmi yurtlar, okullar, hastane ce sağlık ocakları, özel okul ve kreşler için atık su tarifesi 50 kuruştan 45 kuruşa düşürülmüştür. 150 lira olan depozito bedeli ile 500 lira olan katılım bedelleri ise tamamen kaldırılmıştır” dedi. 

Rapor üzerinde yapılan konuşmaların ardından söz konusu Tarife Komisyonu meclisin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.