5 yıl önce yüksek bir yerden çekilen Altınkum plajının fotoğrafı geçtiğimiz günlerde yine aynı konumdan çekildi.Ortaya çıkan fark ise içler acısı....

Türkiye’nin yedi renkli gölü olarak bilinen Eğirdir Gölü’nde su kayıpları kritik seviyelere yaklaşıyor. Gölde su seviyesinin azalmasıyla birlikte halk plajlarında kumluk alanlar genişlerken iskeleler de karada kaldı. Suların çekilmesi ilginç görüntüler de oluşturdu.

"Azalmanın temel nedeni gölden aşırı su alımı"

Önceki yıllarda 520 kilometrekare olan gölün yüzey alanının 445 kilometrekareye düşerek göl aynasının giderek küçüldüğünü vurgulayan uzmanlar, genişleyen kıyı alanlarının da yapı ve meyve bahçeleriyle işgal edildiğini kaydetti. Önceki yıllarda ortalama 16 metre su seviyesine sahip gölün son 10 yıl içerisinde aşırı oranda su kaybetmesiyle birlikte ortalama su seviyesinin 6-7 metreye kadar düştüğüne dikkati çeken uzmanlar , 'Bunun temel nedeni gölden aşırı oranda su alımıdır' dedi.Araç yıkarken , halı yıkarken bahçe sularken su içerken duş alırken kısacasıhayatımızın her yerinde su ihtiyacımızı karşılarken giden her damla su Eğirdir gölünü daha hızlı bitiriyor.Uzmanlar gölün kurumasının esas nedeninin buharlaşma olmadığının altını çizdi.

Haber :Cüneyt Erbil