CHP tabanında eski Vali Ali Haydar Önerin liste başı yapılması bazı tedirginliklere de neden oldu. CHP'nin Isparta kökenli aday adaylarına listede Ali Haydar Önerden sonra yer vermesi parti tabanında rahatsızlığa yol açtı.

Başta Yalvaç ve Gelendost olmak üzere Kılıçdaıoğlu'nun liste hatası yaptığı fikri yaygın.  Eski Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Kırklareli'ne atanmadan önce 2 yıl görev yaptığı Isparta'ya, bu kez de CHP'nin 1. sıra Milletvekili Adayı olarak geri geliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'de kazan yeniden kaynamaya başladı. Listelerin YSK'ya verilmesinin ardından Isparta İl Teşkilatında da sıkıntılar baş gösterdi. İrfan Bakır gibi bir ismin Ali haydarÖner'den  sonra listede yer alması başta Yalvaç ve Gelendost olmak üzere parti teşkilatlarının tepkisi ile karşılandı.

PARAŞÜTLE İNDİ

Isparta eski Valisi Ali Haydar Öner'in paraşütle liste başına getirildiğini kaydeden parti tabanı "Isparta'yı kucaklayacak adaylarımız vardı. İrfan Bakır gibi bir isme nasıl olurda listede Ali Haydar Öner'den sonra yer verilir. Sayın Valimizin Isparta'ya hizmetleri olmuştur. Bunu inkar etmiyoruz ama bir Adanalıyı Isparta'da liste başı yapmak ciddi bir liste hatasıdır" görüşünü savundu.
 
İLÇE ÖRGÜTLERİ BARUT FIÇISI

CHP'de yaşanan liste regginliği ile ilgili u nuzyıllar partiye emek vermiş çevrelerden de ciddi tepkiler geliyor. CHP'nin yurt genelinde 'ulusalcı' diye bilinen isimleri tasfiye ettiğini ileri süren çevrelerin seçim sürecinde nasıl hareket edeceği de merak konusu.

ÖNER ''Isparta halkı beni Seviyor''

Bu iddialar bir yana konuyla ilgili görüş beyan eden Eski Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Kırklareli'ne atanmadan önce 2 yıl görev yaptığı Isparta'ya, bu kez de CHP'nin 1. sıra Milletvekili Adayı olarak geri geliyor.

Öner, görev süresi içinde dürüstçe çalıştığını belirtti. Isparta halkının sağduyusuna güvendiğini söyleyen Öner, "İnşallah Isparta halkı CHP'den Meclise 2 milletvekili gönderecek ve Mecliste iki kapı açacağız. Yaklaşık 2 yıl Isparta'da görev yaptım ve mümkün olduğu kadar herkesin işini görmeye çalıştım.

Kimseyle olumsuz bir diyalogum olmadı. Isparta halkı beni seviyor" ifadelerini kullandı.

CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Öner'in Cumartesi günü saat 13.30'da Isparta'ya geleceği öğrenildi.