ITSO adına açıklama yapan Başkan Vekili Şükrü Başdeğirmen, "Isparta’nın ticaretini büyük bir kayba uğratacak, devletimizin duble yol ve diğer ulaşım projelerinde şimdiden yapılacak fizibilite çalışmalarına olumsuz katkı yapacak bu tabela değişikliğinin biran önce düzeltilmesini bekliyoruz dedi. 

 

Akdeniz'in gündeme getirdiği Karayolları tabela ayıbına tepkiler devam ediyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası da konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. ITSO adına Başkan Vekili Şükrü Başdeğirmen imzasıyla yayınlanan açıklamada şu görüşlere ,yer verildi: "İlimiz sınırları içinde yer alan Gümüşgün Kavşağı'nda bulunan Karayolları yön tabelalarında yapılan değişiklikle daha önce Isparta-Antalya (Doğu 141) şeklindeki tabela sökülerek yerine Isparta -Gönen -Konya'nın gösterildiği bir levha takılmış, ilimiz istikametinden yalnızca Konya'ya gidilebileceği ve Antalya'ya ulaşımın olmadığı şeklinde bir algı oluşmuştur.
 
Ege, Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nin bir çok bölümünün turizm merkezi Antalya'ya gitmek için kullandığı güzergahta Isparta’nın tabelalarda yok sayılması Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizleri derinden üzmüştür. Isparta ve Burdur illeri ayrımında daha Önceden 'Isparta-Antalya (Doğu 141), Burdur-Antalya (Batı 140) tabelaları yer alırken son yapılan değişiklikle ilimiz bu önemli güzergahta devre dışı bırakılmıştır. Karayolları Bölge  Müdürlüğü'nün son . tabela değişikliği Isparta için büyük bir haksızlıktır. Isparta’nın ticaretini büyük bir kayba uğratacak, devletimizin duble yol ve diğer ulaşım projelerinde şimdiden yapılacak fizibilite çalışmalarına olumsuz katkı yapacak bu tabela değişikliğinin biran önce düzeltilmesini bekliyoruz.
 
Siyasetçiden bürokrasiye, meslek örgütlerinden sivil toplum örgütlerine kadar herkesin bu konuya tepki gösterip, Isparta’nın Antalya'ya en iyi ulaşım noktası olduğu gerçeğini hissettirmeliyiz. Bu açıklamayı yapmamızın amacı Antalya'ya Burdur üzerinden gidilmemesi değil. Yapılan değişiklikle Isparta’yı Antalya güzergahında yok sayan anlayışa tepkidir. Isparta ve Burdur iki kardeş ildir, dayanışma içerisindedir, birlikte kalkınıp, birlikte büyüyecektir. Masa başından yapılan düzenleme iki ilin kardeşliğine, birlik ve beraberliğine, uyumuna gölge düşürmüştür. Isparta’nın hakkını savunurken, Isparta’ya karşı yapılan haksızlığı dile getirirken Burdur güzergâhı yok sayılsın, gibi bir anlayışa sahip değiliz.
 
Türkiye'nin turizm merkezi Antalya'ya İsparta'dan da Burdur'dan da en iyi imkânlar ile ulaşılır, her iki kentten geçerken de bu coğrafyanın tüm güzellikleri ortadadır. Antalya'nın Doğu bölgesi Belek, Side, Manavgat, Alanya gibi turizm merkezlerine Isparta güzergâhından gidilirse yolun 30 kilometre kısalacağı, yine çok sayıda ışıklı kavşağa takılmadan yolculuk yapılacağı yetkililer tarafından çok iyi bilindiği halde 'Antalya'ya Isparta’dan gidilmez' mesajı vermek haksızlıktır. Bu kentin en büyük meslek örgütü olarak bu yanlışın, bu haksızlığın biran önce düzeltilmesi için gerekli girişimlerde bulunduğumuzu ve konunun her türlü platformda takipçisi olacağımızı, kamuoyuna saygılarımızla sunarız."