Burdur’a bağlı Çendik köyündeki kiraz bahçesinin sulama havuzunda ölü bulunan 56 yaşındaki Selman G’ün içki içtiği arkadaşları Hikmet ve Ferdi Y. tarafından öldürüldüğü tespit edildi. Selman G’ün annelerini taciz ettiğini iddia eden iki kardeş ile anneleri Nuriye Y, Burdur adliyesinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Selman G’den haber alamayan yakınları Jandarma ve polise haber verdi. Aramalar sonucu Selman G’ün cesedi, Çendik köyü Erikli mevkisinde kendisine ait kiraz bahçesindeki sulama havuzunda bulundu. Selman G’ün cesedi, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopside, Selman G’ün göğsünden bıçaklanarak, başına sert bir cisimle vurulup öldürüldüğü belirlendi. Jandarma ekipleri, cesedin bulunduğu havuzda arama çalışması yaptı. Jandarma ekipleri, sulama havuzunun içinde kırık içki şişeleri, çiçek saksıları ve piknik tüpü buldu. Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan özel ekip tarafından cep telefonu ve Mobese kayıtları incelendi. İnceleme sonucu, Selman G’ün cep telefonundan görüşme yaptığı 15 kişinin bilgisine başvuruldu ve yakınlarının ifadesi alındı.

Jandarma ekiplerinin araştırması sonucu Selman G’ün, Nuriye Y. isimli kadınla 7 kez telefonla görüştüğü tespit edildi. Jandarma ekipleri Günalan köyünde yaşayan Nuriye Y. ile oğulları Hikmet ve Ferdi Y.’i gözaltına aldı. İl Jandarma Komutanlığı’nda suçlarını itiraf eden iki kardeş, Selman G’ü bıçaklayıp kafasına sert bir cisimle vurarak öldürdüklerini söyledi. Hikmet ve Ferdi Y. kardeşler ile anne Nuriye Y, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Burdur cezaevine gönderildi.

TACİZ İDDİASI

12 Ağustos’ta kiraz bahçesinde içki masası kurduklarını ve Alkolün etkisiyle Selman G’ün anneleri Nuriye Y.’yi taciz ettiğini iddia eden Hikmet ve Ferdi Y, Selman G ile tacizlerine devam etmesi sebebiyle tartışmaya başladıklarını daha sonra önce başında içki şişelerini kırdıklarını, piknik tüpüyle kafasına vurduklarını ve sonra bıçaklayarak sulama havuzuna attıklarını itiraf etti.