Halk Eğitim Merkezi eski binasının tahsisi iptal edildi. Merkez, eski Gazi Lisesi'ndeki yerinden tekrar 6 Mart Caddesi üzerinde bulunan binasına döndü.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında, 6 Mart Caddesi üzerinde bulunan Merkez İmam - Hatip Ortaokulunun bulunduğu yerin yetersiz olduğu düşünülerek hemen yanında bulunan ve yıllardır bulunduğu yerde vatandaşlara hizmet veren Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü binası, bu okula tahsis edilmiştir. Ancak, aradan geçen yaklaşık bir yıllık süreçte, Merkez İmam - Hatip Ortaokulu'nun genişletilmesine yönelik bir çalışma olmadı ve bunun üzerine Halk Eğitim Merkezi'nin bu okula tahsis kararı da iptal edildi. Bunun üzerine, tahsis kararının ardından İstiklal Mahallesindeki eski Gazi Sosyal Bilimler Lisesi binasına taşınan Halk Eğitim Merkezi de, eski yerine yani 6 Mart Caddesindeki binasına taşındı.

"YÖNETİM TAMAMEN GELDİ, BAZI DERSLİKLER İSE HALÂ ORADA"

Tahsis iptalinin ardından eski yerlerine taşındıklarını dile getiren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsan Arıcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Eski yerimizin tekrar tarafımıza verilmesi üzerine söz konusu binada bir tadilat çalışması yaptırdık ve bu çalışmalarının tamamlanmasını ardından ilk etapta idari bölümleri ve 3 dersliğimizi taşıdık. Ancak, bazı kurslar ise eski yerimiz olan eski Gazi Sosyal Bilimler Lisesi binasında devam edecek. Bu doğrultuda şuan orada kullanmakta olduğumuz 10 dersliğimiz var" dedi.

HEMİN BOŞALTTIĞI OKUL İSE KIZ İHL OLACAK

Öte yandan, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün boşalttığı eski Gazi Sosyal Bilimler Lisesi bina-sının ise, Kız İmam - Hatip Lisesi yapılacağı belirtildi.