AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, eski Özel İdare alanı için Günaydın’ın isteğine takas teklifi ile yanıt verdi. Özdemir, “Otel Isparta ile Özel İdare alanını takas edelim. Hayalinizdeki projeyi uygulayın” dedi

Otel Isparta ile takas yapabiliriz

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın yer altı otopark için eski Özel İdare alanını İl Genel Meclisi Üyelerinden istemesinin ardından AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir’den bir takas teklifi geldi.

TAKAS YAPALIM KURTULALIM

Otopark projesine karşı olmadıklarını vurgulayan Özdemir, “Biz arsamızı Otel Isparta ile takas yapalım. Orada istediğiniz projeyi uygulayın. İkisi de kamunun malı. Isparta Belediyesi ile Özel İdare’nin farkı var mı? Madem çok güzel bir proje sunmak istiyorsunuz takas yaparak hayallerinize engel olmayalım. Başkasının projesinde eğer burası yeşil veya sosyal donatı olsaydı bu kadar itirazımız olmazdı. Burası Özel İdare’nin alanı. Herkesi burası kendi malıymış gibi empati yapmaya davet ediyoruz. Takas yapalım kurtulalım. Bunu meclisine de anlatabilirsiniz” şeklinde konuştu.

ARSANIN DEĞERİ 10 MİLYON TL

Öte yandan mal sahibi olarak kendi arsalarıyla ilgili empati yaptıklarını dile getiren Özdemir, “Önceden orası kamusal bir alandı. Biz sizlere müracaat ettik ve arsamızı ticari alana çevirdiniz. Biz bu konuda hayallerimizi kurduk ve yapmak istediğimiz projeleri düşündük. O dönemde siz burada katlı otopark projesini bizlere anlattınız. Şimdi gündem değişti otopark projesi alta indi. Biz otoparka itirazımız yok. özel idare alanının altını istediğiniz gibi kullanın buna itirazımız yok. bizim arsamızın çok bütçe değerlerinde olan yerimizin üstüne olması gereken şeylerle ilgili sorularımız var. Uygulamak istediğiniz yer altı otopark projesinde özel idare alanındaki yer altında dükkan sizin. Bizim üst tarafı problemimiz. Bizim 10 milyon TL değeri olan bir arsamız. Özel idare olarak mücavir alan dışında hizmet veren bir birimiz. Biz buralara hizmet verirken bütçede artırmalar ve kendi değerlerimizi çok güzel değerlendirmemiz gerekiyor. Özel idare orada bütçesine katkı sağlarsa çok güzel olur. Bizim yeşil alanlara itirazımız yok. İlimizde bunları yapmak için çok yer var.”

BİZ YAPALIM SİZ İŞLETİN

Belediye Başkanı Günaydın da Özdemir’in bu teklifine ılımlı yaklaşarak, şunları söyledi: “Otel Isparta’yı vereyim size ama devlet her 3 ayda bir bizden Otel Isparta’ya teminat istiyor. O yüzden satma şansımız yok. Takas olabilir mi araştırayım. Ben Isparta otopark kazansın istiyorum. İsterseniz ihalede ayırmayalım bütün olarak yapalım, biz sizin müteahhitliğinizi yaparız otoparkı siz işletirsiniz. En evliyadelik belediye başkanı değilim. Bir gün görevimiz bitecek. İsterseniz otoparkı yapalım siz işletin. O alanın üstü yeşil alan olmak zorunda. Buranın altına 94 araçlık otopark yapabiliyorsunuz bizim yolu da içine katarsanız 165 araçlık otopark oluyor. 95 araçta asansörle giriş çıkacaksınız çünkü rampa boyutu sığmıyor.

ORTAK GRUP KURULSUN ÇALIŞMALAR YAPILSIN

Teknik bir grup kurulsun. Belediye ile çalışmalar yapılsın. Yarın sabahtan çalışma yapılsın ben buna karşı değilim. İkisi birleştirilerek projesi hazırlandı ihale dosyası hazırlandı. İhaleye 8 gün kalmış. Anlaşacağız diyorsanız iki dosyayı birleştirip o şekilde çıkabiliriz.”

HİZMET İÇİN KATMA DEĞERİ YÜKSEK YERLERİ DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Nail Yaşar Akgül de amaçlarının üzün yemek olduğunu belirterek, meydanlara ve otoparklara karşı olmadıklarını dile getirdi. Akgül, “Kırsal kesimdeki insanlarımıza hizmet götürmek zorundayız. Dolasıyla elimizde bulundurulan katma değeri yüksek yerlerin değerlendirilmesi gerekiyor. Bunu siyasi söylemiyorum. Burada ortak hareket edilmesi gerekiyor” dedi.

ÖZEL İDARE ALANINA İHTİYAÇ VAR

MHP Grup Sözcüsü Kerem Araz ise iki kurumunda devlet kurumu olduğunu belirterek, “Özel idare ilk kez yer vermiyor. Mart’ta bölge hastanesine de arsa verilmiştir. Bu görüşülür. Siz de adım attınız teşekkür ederiz. Fevzi bey de haklı. Bütçemiz sınırlı. Bütçenin artmasını istiyoruz. iki kurum da mağdur olmadan takas veya belediyeye ait merkezde sosyal donatı alanları vardır, ortak bir çalışma yapılabilir. Arkadaki projeyle birleşme ve giriş çıkışların rahatlığı açısından özel idare alanına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ORTAK ÇALIŞMA YAPILACAK

Son olarak söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat da Günaydın’ın takas teklifine ılımlı yaklaştığını belirterek iki kurum arasında kurulacak komisyonun takas konusunda çalışmalar yapacağını duyurdu.