Düğünlerde özellikle damat ve gelininin takılarını hırsızlardan koruyacak bir gözlemci bulundurulması tavsiye edildi.


Isparta Emniyet Müdürlüğü, yaz mevsimi ile birlikte başlayan düğünlerin hırsızların iştahını kabarttığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Özellikle düğün salonlarında davetlilerin çokluğundan yararlanan hırsızların, içerisinde para ve takıların bulunduğu ziynet çantasını takip ettiği ve düğün sahiplerinin bir anlık dalgınlığından yararlanarak çantayla birlikte kayıplara karıştıkları ifade edildi.

Olayı gerçekleştirmek için lüks arabalarla düğün yerlerine bırakılan yaşı küçük çocukların, farkedilmemek için düzgün kıyafet giydikleri ve oldukça da düzgün lisanla konuştukları belirtildi.

Isparta Emniyet Müdürü Kemal Seyhan, düğün sahiplerin hırsızlık olaylarından dolayı mağdur olmamaları için dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu. Düğünlerde takı merasimlerinde gelin ve damadın yanında mutlaka bir veya iki kişinin bulunarak etrafta bu tür kişilere karşı gözlem yapmasını isteyen Seyhan, "Takılar takıldıktan sonrada ziynet çantası gelişi güzel ortada bırakılmamalı. Hırsızlar bir misafir gibi oturarak bu çantayı takip etmekte ve uygun bir anda çarparak ortadan kaybolmakta. Hem milyarlık takılar gidiyor, hem de gelin ve damadın düğünü zehir oluyor" dedi.

Emniyet Müdürü Seyhan, konuyla ilgili olarak ekiplerin yaptığı çalışmalarda, söz konusu olayları gerçekleştirenlerin genellikle yaşları küçük çocuklar olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Seyhan, bu çocukların düğüne gelen diğer misafirlerden ayırt edilmemek için giyimlerine özen gösterdiklerini söyledi. Seyhan, "Düğüne gelen misafirler gibi rahat davranarak düğün evinde veya salonunda oldukça rahat hareket ediyorlar.

Ayrıca, bu çocukların lüks ve modelli araçlarla düğün yerlerine bırakıldıkları öğrenilmiştir. Isparta'da bu tür kişilerin kimliklerinin tespit edilerek yakalanmalarına yönelik çalışmalar sürdürülmektedir." diye konuştu.

Seyhan, bu işleri yapanların organize şebekeler olduklarına değinerek, düğün sahipleri başta olmak üzere, yakınlarının mutlu gününde onlarla beraber olmak isteyen vatandaşların bu türden şahıslara karşı dikkatli ve duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Seyhan, ev ve düğün salonlarında değerli eşyaların ve çantaların bırakmamasını, herhangi bir durum olması halinde polise ihbarda bulunulması gerektiğini dile getirdi.