Isparta Belediyesi'nin ramazan ayında evlere verdiği iftar yemeğinden kaynaklanan borcunu, Ispartalı hayırsever bir işadamı, kimseye haber vermeden yemeğin satın alındığı şirkete ödedi.

     Alınan bilgiye göre, Isparta'da halı yıkamacılığı yapan Yavuz Ali Ergün, Isparta Belediyesi'nin bir yemek fabrikasına olan borcunun büyük bir kısmını kapattı.

 150 bin liralık borcun 120 bin liralık bölümünü belediyeye haber vermeden ödeyen esnafın kim olduğunu araştırarak öğrenen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ergün'e teşekkür plaketi verdi.

     Gazetecilere açıklama yapan 80 yaşındaki Ergün, uzun süredir hayır yapmayı planladığını belirtti. Ergün, ''Sessiz sedasız bir hayır yapmak istiyordum, belediyenin de ramazan ayından kalan borcunun olduğunu öğrendim ve kapatmak istedim ama duyuldu'' dedi.

     Belediyenin tüm Isparta'ya hizmet verdiğini kaydeden Ergün, özellikle ramazan ayında yapılan bir hayrın borcunun beklememesi gerektiğini düşündüğünü ve bu nedenle borcu kapattığını bildirdi.

     Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise ''Bu davranış karşısında çok duygulandım, iş adamımız bu dünyada hala böyle insanların var olduğunu bize gösterdi'' dedi.
    

Yavuz Ali Ergün, belediyenin Gökçay'da kuracağı Halı ve Kilim Müzesi'ne 1920 yılından kalma kırkık makinesi ile kurutma makinesini hediye etmek istediğini söyledi. Günaydın da bu hediyeyi memnuniyetle kabul edebileceklerini bildirdi.