Isparta Belediyesi yaklaşan üç aylar ve ardından gelecek olan Ramazan Ayı dolayısıyla bugüne kadar periyodik olarak sürdürdüğü camilerdeki temizlik çalışmalarına hız verdi.  Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü, temizlik kapsamında şehirdeki tüm cami, mescit ve türbeleri temizleyecek. 

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalarda ilk defa ibadethane temizlik aracı kullanıldı. Tüm donanımı içerisinde bulunan araç ile ekipler ilk etapta halıları sabun ve kokulu deterjanla yıkıyor ardından vakum sayesinde tüm suları çekerken, aynı anda da halıda kurutma işlemi gerçekleştiriyor. 

İlk olarak Fatih Mahallesi Demirbaş Camii’nde kullanılan araçla camilerdeki temizliğin çok daha sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi sağlanıyor. 

Bugüne kadar periyodik olarak camilerin temizliğini gerçekleştiren belediye ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla da çalışmalarına hız verdi. İlk etapta cami, mescit ve türbelerin iç temizlikleri ve halı yıkamaları gerçekleşirken yine camilerin dış temizlikleri de yapılacak. 

Demirbaş Cami Derneği Başkanı Ramazan Bozdemir, yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti. Bozdemir, “Dernek Başkanı olarak yapılan çalışmalardan dolayı çok memnunum. 3 aylar geliyor, arkasından Ramazan Ayı geliyor. Teravih namazlarımız var. Böyle bir temizlik yapıldığından dolayı Allah razı olsun. Cemaatimizin daha temiz bir ortamda ibadet etmesi bizim için büyük bir nimet. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, Allah bin kere razı olsun diyorum” dedi. 

Bugüne kadar cami temizliklerinin periyodik olarak devam ettirildiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, 3 ayların yaklaşması ve ardından Ramazan Ayı’na girilecek olmasından dolayı camiler başta olmak üzere mescit ve türbelerde geniş çaplı bir temizlik çalışmasının başlatıldığını söyledi. Başkan Günaydın, özel donanımlı bir araçla temizlik çalışmalarının başlatıldığını camilerin içlerinin ardından yine bahçelerin ve diğer alanlarında bakım ve temizlik çalışmalarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edileceğini kaydetti.