Gül ve Gülyağı, Yağlı Tohumları Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Bolat Tamer, 12 yıldır yürüttüğü görevini Genel Müdür Yardımcısı Hasan Çelik'e devretti.

     Tamer, GÜLBİRLİK Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, artık görevi bırakma zamanı geldiğini düşünerek, görevinden ayrıldığını açıkladı. 1990 yılından itibaren GÜLBİRLİK'te belli aralarla görev yaptığını ve son olarak 12 yıl önce tekrar genel müdür olarak göreve başladığını hatırlatan Tamer, 2002 yılında da Rosense markasını oluşturarak, Isparta gülünü dünyaya tanıttıklarını kaydetti.
 

     Rosense'yi belli bir noktaya getirmenin sevincini yaşayarak görevi bıraktığını söyleyen Tamer, bu başarıda Isparta basının da etkin rol oynadığını aktardı. Rosense'nin ilerlemesine bazı kurum ve siyasetçilerin engel olmaya çalıştığını ileri süren Tamer, Rosense'nin gelişmesine katkıda bulunanlara da teşekkür etti. GÜLBİRLİK'in Isparta'nın sembolü olduğunu vurgulayan Tamer, gönlünün GÜLBİRLİK ve Rosense ile birlikte olacağını belirtti.

     GÜLBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir de toplantıda Bolat Tamer'in sağlık problemlerinin bulunduğunu ve bundan dolayı görevi bıraktığını açıkladı. Tamer'in görevi geçen yıl Eylül ayında bırakmak istediğini ancak kendilerinin bu talebi kabul etmediklerini söyleyen Demir, bu yıl gül toplama kampanyaları başlamadan önce görevi bırakma kararı aldığını ve kendilerinin de bu kararı saygıyla karşıladıklarını bildirdi.

     Demir, Bolat Tamer'in görevini bırakması üzerine boşalan Genel Müdürlük makamına 25 yıldır GÜLBİRLİK çatısı altında çalışan Genel Müdür Yardımcısı Hasan Çelik'i atadıklarını söyledi.

Yeni Müdür Hasan Çelik de, Bolat Tamer'in GÜLBİRLK ve Rosense'nin önemli başarılar elde etmesinde ciddi katkıları bulunduğunu belirtti. Tamer'den devraldıkları bayrağı ileriye taşımak için çalışacaklarını kaydeden Çelik, kendisine layık görülen görevden dolayı yönetime teşekkür etti.

     Yönetim Kurulu Başkanı Demir, Bolat Tamer'e verdiği hizmetlerinden dolayı şilt verdi.