Tarih yolundaki büstler kimliği belirsiz kişilerce parçalandı

Gökçay"da bulunan Tarih Yolu"ndaki Türk Büyüklerinin tüm büstleri kaideleri ile birlikte kimliği belirsiz kişilerce parçalandı.

 

Tarihe mal olmuş Türk Büyüklerini temsil eden Gökçay"da ki büstlere Perşembe akşamı bilinmeyen bir saatte kimliği belirsiz kişilerce zarar verildi. Büstlerin bulunduğu kaidelerde yerlerinden oynatılarak yere devrildi.

Isparta Belediyesi tarafından mesirelik alanın alt kısmındaki bölüme yapılan ve yeniden dizayn edilmesi planlanan Tarih Yolu acımasızca tahrip edildi. Tarihe ışık tutan ve kimseye bir zararı dokunmayan büstlerin ne amaçla yıkıldığına kimse anlam veremezken Belediye Başkanı Hasan Balaman olaydan duyduğu üzüntüyü şöyle ifade etti: “Perşembe akşamı bazı kendini bilmezler Türk büyüklerimizin heykellerini yıkmak devirmek suretiyle tahrip etmişlerdir. Ben bu olayı Türk büyüklerine yapılan bir saygısızlık olarak değerlendiriyor ve kendilerini kınıyorum. Tabi bu tür provakeler olacaktır, biz mümkün olduğunca bu oyunlara gelmeyeceğiz. Bu tarih yolunda önümüzdeki günlerde misyonumuza uygun ve Türk tarihini en iyi şekilde anlatacak çalışmalarımız olacaktır. Olaydan duyduğum üzüntüyü bir kez daha ifade ediyorum.”

 

Balaman, tarih yolunun da bulunduğu Gökçay mesirelik alanında kamulaştırılma yapılmadan projelerin gözyaşı üzerine kurulduğunu bunun da sıkıntı yarattığını hatırlatarak bu rahatsızlığı gidermek için çalışmalarının bulunduğunu haber verdi.

 

Geçtiğimiz günlerde tarih yolu olarak bilinen yerde sağlıklaştırma çalışması yapmak üzere bir komisyon oluşturulduğunu ve bu komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Başkan Hasan Balaman, proje tamamlandığı zaman Gökçay"da hem Türk büyüklerinin hem de aziz şehitlerin hatıralarının canlanacağını ve onların adına yakışır bir yer haline geleceğini müjdeledi.